banner55

Korona sürecinde alkışlar Gebze Kaymakamlığı'na

11 Mart tarihinde hayatımıza giren koronavirüs salgınına karşı Edirne’den, Kars’a kadar Türkiye Cumhuriyeti devletinin nasıl büyük bir mücadele verdiği aşikar. Bütün dünya ile bide derin acı ve endişe içerinde bırakan Virüs’ten kurtulabilmek adına her kişi ve kurum gücünün çok çok üzerinde mücadele veriyor.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
17 Mayıs 2020 Pazar 21:48
Korona sürecinde alkışlar Gebze Kaymakamlığı'na

11 Mart tarihinde hayatımıza giren koronavirüs salgınına karşı Edirne’den, Kars’a kadar Türkiye Cumhuriyeti devletinin nasıl büyük bir mücadele verdiği aşikar. Bütün dünya ile bide derin acı ve endişe içerinde bırakan Virüs’ten kurtulabilmek adına her kişi ve kurum gücünün çok çok üzerinde mücadele veriyor.

Bu süreçte Koronavirüs ile mücadelede hakkını teslim etmek lazım canla başla çalışan kurumların başında  Gebze Kaymakamlığı geliyor, Türkiye’nin en büyük ilçelerinden birisi olan ancak son derece kısıtlı personel ile Koranaya karşı mücadele veren Gebze Kaymakamlığı işin doğrusu kocaman bir alkışı hak ediyor.

Ankara yönünden Gebze’ye doğru girişte bilindiği gibi tabelada nüfus 330 bin yazıyor ancak hepimiz biliyoruz ki özelikle mesai saatleri içerisinde Gebze’nin nüfusu hiçbir şekilde bir milyondan aşağıya  düşmüyor.

11 Mart tarihinden itibaren hayatımıza giren  girerken de bize derin acı ve üzüntü yaşatan Koronavirüs  salgınına karşı yukarıda da belirttiğimiz gibi Gebze Kaymakamlığı son derece kısıtlı personel ile hizmet veriyor.

Özellikle 30 Büyükşehir belediyesine seyahat yasağı konulmasından  sonra başlayan olağanüstü günlerde Gebze Kaymakamlığını zaten perişan eden yoğun iş temposu yasakların başlaması ile birlikte Kaymakamlık personelin yükünü iyiden iyiye yukarılara doğru çekti.

Gebze nüfusu ve coğrafi konumu itibarı ile son derece önemli bir yerleşim merkezi,  bir dönem Gebze Kaymakamlığı da yapan şimdinin Yalova vali yardımcısı Yıldırım Uçar ile yaptığımız kahvaltıda kendisine “-İşer nasıl.?” diye sorma gafletinde bulununca anında “-Dün 3 bin evrak imzalamışız, var sen hesap et işlerimizin  yoğunluğunu “dediğinde şaşırıp kalmıştık.

Yıldırım Uçar’dan sonra şu an görevde bulunan Mustafa Güler’e kadar Gebze’ye çok sayıda Kaymakam geldi, görev yaptı gitti, Gebze’nin nüfusu o günden bugüne azalmak bir tarafa bir türlü önlenemeyen göç sayesinde sürekli arttı.

Bu kadar artış sırasında Gebze Kaymakamlığının personel sayında öyle herkesi şaşırtacak bir artış olmadı yani anlayacağımız biz Gebze’ye geldik geleli Kaymakamlık binası aynı bina, personel aşağı yukarı aynı personel ama yerinde durmayan tek şey Gebze’nin nüfusu.

İçerisinde  bulunduğumuz Korona günlerinde biz Gebze Kaymakamı Mustafa Güler’in, Yazı İşleri Müdürü İsmail Kara’nın ve Kaymakamlık personelinin günde kaç saat uyuduklarını, evlerine ne ölçüde gidebildiklerini, hiç durmadan çalan telefonlara cevap verebilmek için nasıl çaba gösterdiklerini inanın düşünmek bile istemiyoruz.

Bu yasaklar sırasında Gebze dışına çıkmak isteyenin, Gebze’de bulunan kurum ve kuruluşlarda işlerini yapmak isteyenlerin, Gebze’de bulunan işyeri sahiplerinin bitip tükenmek bilmeyen taleplerin karşılanması noktasında Kaymakamlık personelinin nasıl çırpındıklarını görmesek asla inanmayacaktık.

Geçtiğimiz hafta Gebze dışına çıkmak isteyen bir dostumuzun "Bize yardım edebilir misin? ricası üzerine gittiğimiz Gebze Kaymakamlık binasındaki  olağanüstü kalabalığı ve bu kalabalığın taleplerine çare bulmak adına personelin  verdiği çabayı görünce hiç kimseye bir şey demeden tekrar Kaymakamlık binasından dışarıya çıktık ve dostumuza “Ben  35 yıldır Gebzedeyim daha böyle kalabalık görmedim, sende Gebze’den hiçbir yere ayrılma Kaymakamlık personelinin işlerini zorlaştırma” dedikten sonra gazeteye geri döndük.

Birkaç gün önce Gebze kaymakamı  Mustafa  Güler’i iftar sonrası yine sahada görünce Gebze Belediye çalışanlarından birisine “-Kaymakam Güler mesai sonrası sohbetleri seviyor" dediğimizde arkadaşımız "Ondan değil başkanım gün içerisinde çalışmalara yetişmek yok,Sağ olsun Kaymakam bey de gündüz kalan işlere iftar saatinden sonra devam ediyor” cevabını vermişti.

Korona sürecinde Kaymakam Mustafa Güler’in, Yazı işleri müdür İsmail Kara’nın günlük kaç evrak imzaladıklarını bilemiyoruz, ancak yazımızın  başında eski Kaymakam Yıldırım Uçar’ın imzaladığı sayıları da bildiğimizden az çok atılan imza sayısını da tahmin ediyoruz,  Günlük imza sayısını  da mesai saatine böldüğümüzde sadece imza atmanın bile zamanla yarışmak olduğunu  anlayabiliyoruz.

Sürecin ne zaman sonlanacağını bizde bilmiyoruz, Temennimiz Türkiye’nin bir an önce 11 Mart tarihinden öncesine dönmesidir, Bu kadar  yoğun bir tempoda  vatandaşın talebini olabildiğince çabuk bir zaman dilimi içerisinde karşılaya çalışan Gebze Kaymakamlık personelini Kaymakam Mustafa Güler’in şahsında  tebrik ediyor ve alkışlıyoruz.

İnandığımız ifade: Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37