banner55

Korona sürecinde Kocaeli'de 6 güzel adam

11 Mart tarihi itibarı ile bütün Dünya ülkeleri ile birlikte bizi de sarıp sarmalayan Koronavirüs salgını dolayısı ile oldukça zor günler geçirdik, Her ne kadar salgından tam olarak kurtulamasak ta 01 Haziran tarihi itibarı ile Normalleşme adına atılan adımlar dolayısı ile kısmen de olsa rahat bir nefes almış sayılabiliriz.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
06 Haziran 2020 Cumartesi 00:03
Korona sürecinde Kocaeli'de 6 güzel adam

11 Mart tarihi itibarı ile bütün Dünya ülkeleri ile birlikte bizi de sarıp sarmalayan Koronavirüs salgını dolayısı ile oldukça zor günler geçirdik, Her ne kadar salgından tam olarak kurtulamasak ta 01 Haziran tarihi itibarı ile Normalleşme adına atılan adımlar dolayısı ile kısmen de olsa rahat bir nefes almış sayılabiliriz.

İşte 11 Mart tarihinden 01 Hazirana kadar geçen yaklaşık 81 günlük süre içerisinde Kocaeli sınırları içerisinde yaşayan milyonlarca vatandaşımızın süreci daha rahat geçirmesi adına en üst noktada bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, en alt noktada görev yapan tüm kamu kurum ve kuruluş görevlileri olağanüstü bir performans sergilediler.

Biz Kocaeli’de yaşayan yaklaşık 2 milyon vatandaşımız adına gece gündüz çaba gösteren herkese teşekkür ederken bu 81 günlük süreçte öne çıkan 6 Bürokratı özellikle belirtmek en azından kendilerine bu kente yaşayan duyarlı bir vatandaş olarak alkışlamak istiyoruz.

Daha sonra isimlerini yazacağımız diğer yöneticilerin hakları baki kalmak üzere kendilerini “6 Güzel Adam” şeklinde tanımlayacağımız bu çalışkan insanların haklarını teslim edeceğiz.

Böylesi noktalarda tasnif olabildiğince zordur, Var olanları anlatmaya çalışırken olağanüstü performans sağlayan bir yada birden fazla isim unutulur, Bizde daha şimdiden isimlerini unuttuğumuz bu çalışkan insanlardan özür diliyoruz.

NOT: İsimler Alfabetik sıraya göre yazılmış ve yorumlanmıştır.

ALİ SAĞLIK: İSU GENEL MÜDÜRÜ

Kendisinden önceki Genel müdür İlhan Bayram’ın Samsun’a tayin olmasından sonra İSU gibi hacmi son derece büyük bir kuruma genel müdür olan Ali Sağlık daha ilk günden itibaren attığı adımlarla kuruma yeni bir heyecan getireceğinin mesajını vermişti, İSU’nun gülen yüzünü kamuoyuna açan Sağlık bu yapısı ile bütün Kocaeli’ye örnek oldu.

11 Mart itibarı ile başlayan Koroavirüs salgını sonrası vatandaşın ihtiyacı olan su ihtiyacını eksiksiz sağlayan, Tüketiciye sıkıntı yaşatacak olan sorulara asla izin vermeyen, daha da önemlisi Pandemi süreci boyunca aboneleri ekonomik olarak rahatlatan kararları ile Ali Sağlık bizim açımızdan “6 Güzel Adamdan” birisi oldu.

MEHMET GÖKALP ÖZKÖK: İZGAZ GENEL MÜDÜRÜ

Kendisini kamuoyunda göremezsiniz, Son derece önemli ve herkesin ev yaşantısını bire bir ilgilendiren İZGAZ gibi dev bir kurumun başında bulunan Mehmet Gökalp Özkök, Sesiz ama çalışkan yapısı ile abonelerine en yakın bürokrat durumunda, Doğalgaz ile ilgili olarak Genel müdür Gökalp’ı bölgede kime sordu isek doğrusunu söylemek gerekirse kesinlikle olumsuz bir görüş duymadık, Mehmet Gökalp Özkök’te, Salgın süresi boyunca bir kurumun abonelerine yapabileceği tüm fedakarlıkları fazlası ile yaparak bizim “6 Güzel Adam” listemize girdi.

MUHAMMET SARAÇ: İZAYDAŞ GENEL MÜDÜRÜ

35 yıllık gazetecilik serüvenimizde kurumların bünyesinde öne çıkmayan, “Bende buradayım” demeyen ancak görev yaptığı kurumun koltuğuna güç veren “Her derde deva” pek çok bürokrat tanıdık.

 İZAYDAŞ Genel müdürü Muhammet Saraç’ta sözünü ettiğimiz bürokratlardan birisi, Kurumu kendi evi gibi gören, “Şair ruhlu” Muhammet Saraç’ın başında bulunduğu İZAYDAŞ dikkat edilirse  Salgın sürecinde tek bir olumsuzluğu ile gündeme gelmedi, Aksine böylesi bir zor süreçte başta “Tıbbi atıklar” olmak üzere vatandaşın sağlığını olumsuz yönde etkileyecek tüm atıkların sorunsuz bir şekilde bertaraf edilmesi adına herkesin taktirini de  kazandı.

İZAYDAŞ Genel müdürü Muhammet Saraç’ı da bu özellikleri dolayısı “6 Güzel adam” kategorisinde değerlendiriyoruz.

ÖMÜR OKUR: SEPAŞ ENERJİ ALACAKLAR SORUMLUSU

Salgın sürecinde herkesin ortak korkusu “Ya enerjim kesilirse” noktasındaydı, 81 günlük süre içerisinde vatandaşın bozulan ekonomik durumu ile ilgili olarak bizde bir arkadaşımız vesilesi ile tanıdığımız SEDAŞ Genel müdür yardımcısı Ömür Okur’un özelikle pandemi sürecinde işleri bozulan sanayici-Esnaf başta olmak üzere çok sayıda iş adamın sorunlarını “ışık hızı” ile çözdüğüne ve borçlarını yapılandırdığına birkaç kez bire bir şahit olmuş bir gazeteci olarak “Keşke her kurumda Ömür Okur gibi ışık hızı ile sorun çözen bürokratlar olsa” diye düşündük ve kendisini “6 Güzel Adam” kategorisine aldık.

SEDAT YILDIZ: TELEKOM GENEL MÜDÜR YARDIMCISI

Kocaeli’de yaşayan ve iletişim ile ilgili küçük-büyük sorun yaşayan herkesin bir vesile ile TELEKOM Genel müdür yardımcısı Sedat Yıldız’ı bir kez tanıması ve çayını içmesi gerekiyor, Ondan sonra da bir bürokratın nasıl sabırlı olması, kendisine gelen ve bitip tükenmek bilmeyen talepleri 7/24 çözmeye çalışan/Çözen, bunu yaparken de bir kez bile “Yoruldum” demeyen Sedat Yıldız’ı tanımaktan çok büyük keyif aldığımızı belirtiyor ve bu yapısı ile de kendisini “6 Güzel Adam” kategorisinde değerlendiriyoruz.

DR.ŞENOL ERGÜNEY: İL SAĞLIK MÜDÜRÜ

35 Yıldır Kocaeli’de gazetecilik yapan ve “Ateş gibi” İl sağlık müdürleri tanıyan birisi olarak işin doğrusu Hasan Aydınlık’tan sonra Kocaeli İl sağlık müdürlüğüne atanan Dr. Şenol Ergüney’den bizde böyle yüksek bir performans beklemiyorduk.

PİAR yapmayan, kendisini işine adayan, Dr. Şenol Ergüney bize göre 81 günlük Korona Salgını süresince Kocaeli’nin şansı oldu, Sağlık bakanı Fahrettin Koca’nın yurt genelinde sağladığı başarı çıtasını aşağıya düşürmeyen hatta daha yukarılara taşıyan Dr.Şenol Ergüney  vesilesi ile Kocaeli Salgın sürecini olabildiğince sorunsuz bir şekilde geçirdi.

Salgın henüz bitmiş değil, Dolayısı ile Dr. Şenol Ergüney’de tehlikenin bilincinde olan bir bürokrat olarak 12 ilçe Sağlık grup başkanı ile vatandaşları salgına karşı korumak gibi ulvi bir misyonu yüklenince bizim “6 Güzel Adam” kategorisine girmeye hak kazandı.

Bizim literatürümüzde “Vatanını en çok seven, Görevini en iyi yapandır” şeklinde bir ifade vardır, Yukarıda isimlerini saydığımız ve kendileri gibi görev yapan ancak isimlerini şu an unuttuğumuz çok sayıda bürokrat vesilesi ile vatandaşlarımız daha rahat bir yaşam sağlıyor.

Ne diyelim: Allah bu tür bürokratların ve yöneticilerin sayısını artırsın.

Son Güncelleme: 06.06.2020 13:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37