Kurt’tan 99. yıl mesajı

Kurt’tan 99. yıl mesajı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
02 Mart 2017 Perşembe 11:34
Kurt’tan 99. yıl mesajı



Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası Rizeliler Derneği Başkanı İsmail Kurt, Rize’nin kurtuluşunun 99. yıldönümü sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Kurt mesajında şunları söyledi:


Aziz milletimiz, İstiklal mücadelemizde, bağımsızlığı ve ülkesi için şanlı bir kurtuluş savaşı vermiş, destansı bir başarıya imza atmıştır.
 Rize ve çevresinde halk Milli Mücadele’nin başarıya ulaşması için aynı heyecanla ; muhtelif zamanlarda cephelere gönüllü kafileler gönderdiler.
Birinci Dünya Savaşı sırasında maruz kaldıkları düşman işgalinden 2 Mart 1918 tarihinde kurtulan Rizeliler de ortaya koydukları kahramanlık ve cesaretle tarih sayfalarına şanlı bir direniş destanı eklemişlerdir.

Vatanı ve özgürlüğü en yüce değer olarak bilen Rizelilerin bu kahramanlıkları, bağımsızlık mücadelemizin zaferle sonuçlanmasında büyük katkı sağlamıştır.
Bu duygu ve düşüncelerle, böylesi bir tarihi onuru yaşayan Rize ilinin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yıl dönümünü kutluyor, tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyorum. Anlam ve önemi yıllar boyu unutulmayacak olan bu gün dolayısıyla tüm Rizeli hemşerilerimin coşkusunu paylaşıyor, selam ve saygılarımı iletiyorum. 
Son Güncelleme: 02.03.2017 11:41
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37