Kuzey Marmara ile Anadolu otoyollarında bayram tedbiri alındı

Kuzey Marmara Otoyolu Kocaeli Sevindikli Kavşağı ile Anadolu Otoyolu İzmit Doğu Kavşağı arası, geçici olarak bayram süresince hizmet verecek.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
29 Temmuz 2020 Çarşamba 17:21
Kuzey Marmara ile Anadolu otoyollarında bayram tedbiri alındı

KOCAELİ (AA) - Kurban Bayramı tatili nedeniyle Kuzey Marmara Otoyolu Kocaeli Sevindikli Kavşağı ile Anadolu Otoyolu İzmit Doğu Kavşağı arası, geçici olarak kullanıma açıldı. 

Arife ve bayramın ilk iki günü otoyolun İstanbul-Anadolu, 3 ve 4. günleri ise Anadolu-İstanbul bölümünde geçici olarak ulaşım sağlanacak. 

Söz konusu kesimin açılmasıyla, İstanbul yönünden Kuzey Marmara Otoyolu'nu kullanarak gelen araçlar, Çayırköy mevkisinde İzmit'in kuzeyine ve İzmit-Kandıra devlet yoluna, mevcut Anadolu Otoyolu'nun Kandıra ve Doğu İzmit kavşakları arasında İstanbul-Ankara Otoyolu'na bağlanabiliyor.

Bu yolla İstanbul ile Kocaeli arasında yüksek trafik hacmine maruz kalan Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yoluna alternatif, hızlı, güvenli ve konforlu yeni bir ulaşım koridoru açılmış oldu.

RAHAT GELDİK

Geçici olarak açılan güzergahı kullanan sürücülerden Tuncay Evcek, Sevindikli gişelerinden bağlandığı otoyolun, İzmit kuzey gişelerinden çıktığını söyledi.

Emeği geçenlere teşekkür eden Evcek, "Mükemmel bir yol olmuş. Rahat geldik. Trafik yoktu. Mevcut yollara alternatif olduğu için yoğunluk oluşmuyor. Özellikle İstanbul ile Ankara arasında yoldaki yoğunluğu çok hafifletecek. Bundan dolayı mükemmel oldu." diye konuştu.

Tır sürücüsü Salih İnciel de yapılan yolu beğendiğini, güzergahta birkaç tünel olduğunu belirtti.

Rahat şekilde İzmit'e geldiğini anlatan İnciel, "Hadımköy'den yola çıktım, baktım burada yol boş gösteriyor, buradan geldim. Benim için rahat bir sürüş oldu." ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37