banner55

Malatya'nın geleceğine yön verecek projeler sunuldu

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilerek, FKA ile birlikte Yeni Şire Pazarı, İnderesi Tabiat Parkı içerisine yapılacak olan projelerin sunumları AYKOME Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

04 Nisan 2021 Pazar 16:00
Malatya'nın geleceğine yön verecek projeler sunuldu

MALATYA (İGFA)- Büyükşehir Belediyesi mimarları tarafından gerçekleştirilen sunumda projelerle alakalı çok güzel bir toplantı olduğunu belirten Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, “Malatya için, bölge ekonomisi ve ülke ekonomisi için çok önemli olan bugün dünya kuru kayısı üretiminin yüzde 80’nini karşılayan bir Malatya için bu projeler çok elzem ve önemli projelerdir” dedi.

Çok güzel bir proje hazırlandığını belirten Fırat Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdulvahap Yoğunlu, “FKA 2020 yılında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın ‘Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı’ kapsamında Şire Pazarı gerçekten çok büyük bir projenin belirli ortak olanlarının yapılmasına yönelik olarak katkı sunuyoruz. İlimiz için çok önemli bir proje. Belediyemiz gerçekten çok güzel, kapsamlı ve bütün yönlerinin düşünüldüğü bir proje hazırlamış. Bizler de Ajans olarak özellikle proje kapsamında gerçekleşecek ortak olanların iyi planlandığını gördük” diye konuştu.

FİKİR VE GÖRÜŞLER ALINDI

Büyükşehir Belediyesi’nin projeleriyle ilgili sunumlar gerçekleştirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan, “Şire Pazarımız ve Buğday Pazarımızın ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak. Şehrimizin doğusunda yer alan 3 bin 100 dönüm alan üzerine kurulan İnderesi Tabiat Parkı içerisinde 250 kişinin Gençlik Kamp Merkezi’nin ihale sürecini başlattık. Ayrıca şehrimizin batısında 300 dönümlük bir alanda 100 Yıl Parkının yapılması ve bu parkımızı vatandaşlarımızın her türden ihtiyacını karşılayabileceği bir park konseptinde yapıyoruz” dedi.

KATILIMCI BELEDİYECİLİK

Hizmet ve yatırımlarda katılımcı belediyecilik örneğinin sergilenmesinin çok önemli olduğunu belirten AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkçi ise yaptığı konuşmada, “Katılımcı Belediyecilik örneği göstererek şehrin bütün paydaşları ile birlikte yol alması, toplumun Malatya halkının geniş kesimlerin görüşlerini alarak yola devam etmesi katılımcı Belediye noktasında önemli. Başkanımıza da bu duruşu ve gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Gerçekleştirilen sonum sonrası katılımcılar projelerle ilgili görüş ve önerilerde

bulundular.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37