Mehmet Bekaroğlu Bursa'da iktidarı eleştirdi

29 Mayıs 2022 Pazar 17:55
Mehmet Bekaroğlu Bursa'da iktidarı eleştirdi

TR Düşünce Kulübü'nün, Düşünce İklimi 19. Serisinin konuğu Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu oldu. Atilla GÜNEY/ MORA DERGİSİ/ BURSA İGFA- Bursa'da gerçekleşen etkinlikte 21. yy' da Cumhuriyetin beka meselesi konulu konferansında iktidarı hedef alacak birçok açıklama yaptı Bekaroğlu'nun yaptığı açıklamalarda birçok konuya değindi

Mehmet Bekaroğlu; "Artık beka meka ile peynir gemisi yürümez, dünyanın geldiği noktada artık insanlar başka şeyler dinlemek istiyor. Hatta insanlarımızın iradesine hitap ederken ben olmazsam yok olursunuz mantığı ile sürekli korku iktidarı salmak mantıklı değil.  Ülkenin genel sorunları var bunların başında tabiki üretimsizlik geliyor. Ayakta durmak için mutlaka üreten bir ülke haline gelmemiz lazım" dedi.

 Dolar ve Euro'ya değinen Bekaroğlu, "Enflasyon sebep faiz netice ezber sözlerle kimsenin yarasına merhem olamazsınız. Dediğim gibi ülkenin öyle kangren sorunları var ki örneğin adalette şeffaflık yoksunu bir millet olduk tabiri caizse sana gelince her yol mübah başkasına gelince söylediği tek bir söz bile sizi hakim karşısına çıkarabilir.

Oysa ki bu ülkenin demokrasiye inanmış aydın ve güvenilir insanları var. Bir ülke düşünün İçişleri Bakanı diyor ki, benim bildiğim bir siyasetçi var mafya dan ayda 10 bin dolar alıyor. Yine bu İçişleri Bakanının adı mafya ile anılıyor ve kimsenin kılı kıpırdamıyor. Ben insan hakları savunucusuyum ve ülkenin en önemli problemi demokrasidir. Sadat madat yemez bu millet" ifadelerini kullandı. 

Gündem oluşturabilecek açıklamalarda bulunan Prof Dr Mehmet Bekaroğlu'nun konuşması sonrası soru cevap kısmında dinleyiciler arasında tartışma yaşandı. "Suriyeliler ülkemizi adeta işgal ettiler" diyen katılımcının sorusuna kızan Bekaroğlu, " Beyefendi sorunu sor ırkçılık yapma" dedi.

Diğer dinleyiciler de araya girince ani bir tartışma meydana geldi, konu fazla büyümeden Bursa Adıyamanlılar Eski Dernek Başkanı Mehmet Gönder tarafından her iki taraf yatistirildi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37