banner55

Meteoroloji olumsuzluklara karşı uyardı

09 Ocak 2022 Pazar 08:40
Meteoroloji olumsuzluklara karşı uyardı

Meteoroloji, Akdeniz ile Muğla çevreleri ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde kuvvetli yağış uyarısında bulunurken, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Doğu Karadeniz'in içi kesimlerinde kuvvetli ve fırtına dolayısıyla yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.BURSA (İGFA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu olacağı bildirildi.

Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Amasya ve Tokat dışında kalan tüm bölgelerin yağışlı geçeceği tahmin edilen günlük tahminde yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Kıyı Ege ile Akdeniz’in kıyı kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak, Akdeniz’in Toroslar kesimi ile Doğu Anadolu'da yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların; Güney Ege kıyıları ile Akdeniz'de (Hatay dışında) yerel olarak kuvvetli olması beklenirken, sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olasılığı da var.

Önemli bir değişiklik olmayacak hava sıcaklıklarında mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin edilirken, rüzgarın genellikle güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yaşanabilecek olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşlara uyarılarda da bulundu. Buna göre, yağışların Akdeniz (Hatay dışında) ile Muğla çevreleri ve Aydın'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceği bildirilirken,  rüzgarın Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37