Meteoroloji'den kar uyarısı

Meteoroloji'den kar uyarısı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
12 Aralık 2016 Pazartesi 15:24
Meteoroloji'den kar uyarısı
"İstanbul'da bugün yağmur şeklinde başlayacak yağışın yarın öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği ve Çarşamba günü sabah saatlerine kadar kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor"

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul için kar uyarısı yaptı.

Yapılan açıklamada, "İstanbul’da bugün yağmur şeklinde başlayacak yağışın yarın öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği ve Çarşamba günü sabah saatlerine kadar kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı kar sağanakları şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor" denildi.


"Kıyılarda ciddi bir örtü yapması beklenmiyor" denilen açıklamada, "Ancak kentin kuzey ve yüksek kesimlerinde yer yer 5 cm’ye kadar örtü yapabileceği bekleniyor. Kar yağışından ötürü meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri yeraldı.

Meteoroloji'den Batı Karadeniz için yoğun kar uyarısı

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, Batı Karadeniz'de kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle buzlanma ve don olayı gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi: 

"Bugün (12.12.2016 Pazartesi) akşam saatlerinden sonra Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde kar, kıyılarda yağmur şeklinde başlayacak yağışların, yarın (13.12.2016 Salı) akşam saatlerinden itibaren kıyılarda da karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği, bölgede (Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu ve Sinop) kuvvetli olarak 10 - 20 cm, yüksek kesimlerde ise 20 -50 cm) kar örtüsü yapacağı tahmin ediliyor. Yağışın meydana getirebileceği olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı ve tipi şeklinde kar yağışı) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 12.12.2016 15:27
Anahtar Kelimeler:
Red BullDakar Rallisi
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37