MSB: Bir ayda 148 terörist etkisiz hale getirildi

03 Ekim 2021 Pazar 14:22
MSB: Bir ayda 148 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı'nda düzenlenen haftalık basın toplantısında, Eylül ayında Suriye harekat bölgelerinde, DEAŞ terör örgütü mensupları dahil toplam 148 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.ANKARA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı, terörle mücadele başta olmak üzere devam eden faaliyetler ve gündemdeki konulara ilişkin basın bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 

Eylül ayında tüm hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışan bin 388 kişi yakalandığı, 27 bin 686 kişi hududu geçemeden engellendiği kaydedildi. Açıklamada, "Son bir ay içerisinde, İdlib bölgesinde Rejim tarafından yapılan top, havan, roket atışlarında ve hava saldırılarında, aralarında çocukların da bulunduğu 4 sivil hayatını kaybetmiş, 20 sivil ise yaralanmıştır. Türkiye olarak Suriye’nin kuzeyindeki harekât bölgelerinde ilgili devletlerle yapmış olduğumuz mutabakatlara uyuyoruz, kendilerinden de uymalarını bekliyoruz. Söz konusu saldırıların sonlandırılması için Rusya Federasyonu tarafına bildirimde bulunulmakta, belirlenen hedefler derhâl ateş altına alınarak imha edilmekte, birliklerimizin güvenliği için gerekli her türlü tedbir alınmaktadır" denildi.

Toplantıda, Yunanistan'ın hukuka aykırı, provokatif ve saldırgan tutumuna karşı diplomatik kanallardan girişimlerde bulunulduğu, mütekabiliyet kapsamında sahada gerekli karşılığın verildiği kaydedildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tüm dünyayı etkisi altına alan salgına rağmen kesintisiz olarak devam ettiği harekât, tatbikat ve eğitim faaliyetlerinin yanı sıra uluslararası ve NATO görevleri ile de bölgesel ve küresel barışın desteklenmesine katkı sağlamaya devam ettiği belirtildi.

  https://twitter.com/tcsavunma/status/1444614359586574338

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37