Muğla'nın vektörle mücadelesine Ankara merceği

Ankara Büyükşehir Belediyesi vektörle mücadele çalışmalarını yerinde incelemek için Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni teknik ziyaret gerçekleştirdi.

08 Nisan 2021 Perşembe 16:45
Muğla'nın vektörle mücadelesine Ankara merceği

MUĞLA (İGFA)- Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’ndan Veteriner Şube Müdürü Mustafa Şener ile Çevre Sağlığı ve İlaçlama Şefi Hasan Tecimer, yürütülen Vektörle (Haşere) Mücadele çalışmalarını yerinde incelemek üzere Muğla Büyükşehir Belediyesi Sağlık Sosyal Hizmetler Dairesi ekiplerini ziyaret etti.

Vektörle mücadele hizmetleri uygulama örneklerini yerinde görmek; personel, araç, biyosidal ürün ve şikayet takibi için kurulan sistemi incelemek, kullanılan cihazlar ve biyosidal ürünler ile Muğla genelinde yürütülen hizmetin organizasyon yapısı hakkında bilgi almak isteyen yetkililere detaylı bilgilendirmeler uzman ekipler tarafından yapıldı.

FİZİKİ İYİLEŞTİRMELER ANLATILDI

Vektörle Mücadele Hizmet Birimi, Geçici Hayvan Bakımevi ve Menteşe Mezbaha Tesisi’nde incelemelerde bulunan yetkililere ayrıca fiziksel mücadele kapsamında gerçekleştirilen fiziki iyileştirmeler örnekleriyle anlatılarak, kültürel mücadele kapsamında vatandaşların bilgilendirilmelerine yönelik çalışmalar ile afiş ve broşür örnekleri sunuldu.

Yürütülen başarılı çalışmaları yakından takip ettiklerini ifade eden Ankara Büyükşehir Belediyesi Veteriner Şube Müdürü Mustafa Şener, 5 Uluslararası Biyosidal Kongresi’nde Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği sunumun etkileyici olduğunu, iyi uygulama örneklerini yerinde incelemek için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hatırlanacağı gibi, haşere ile mücadele konusuna bilimsel yaklaşan ve iki üniversite ile ortak çalışma yapan Muğla Büyükşehir Belediyesi, il genelinde sivrisinek türlerini ve yaşadıkları habitatların haritasını çıkartarak buna göre ilaçlama yapıyor.

Anahtar Kelimeler:
ZiyaretAnkaraMuğlaHaşere
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37