Muhtarlar Günü Dilovası'nda kutlandı

Muhtarlar Günü Dilovası'nda kutlandı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Ekim 2019 Pazar 19:33
  Muhtarlar Günü Dilovası'nda kutlandı

Türkiye’nin dört bir yanında kutlanan 19 Ekim Muhtarlar Günü Dilovası’nda da kutlandı.
Dilovası Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen programa, Dilovası İlçe Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkan vekili Burhan Turgut, İlçe Emniyet Müdürü Mesut Uğur, belediye meclis üyeleri, kurum müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı. 

BAŞKAN VEKİLİ TURGUT AĞIRLADI

Belediye meydanında çelenk konulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Ardından Dilovası Başkan vekili Burhan Turgut’un misafiri olarak belediye toplantı salonunda bir araya gelen Kaymakam Alkan ve beraberindekiler burada bir araya geldiler. 

DURMUŞ’TAN, BAŞKAN ŞAYİR’E TEŞEKKÜR

Toplantıda muhtarlar adına konuşan Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Alaattin Durmuş, Muhtarlar olarak mahallelerinde yapılan hizmet ve yardım taleplerinin hiç birinin geri çevrilmediğini belirterek, ilgisi ve desteklerinden dolayı Kaymakamlığımıza ve Belediye yetkililerine teşekkür ettiklerini söyledi. 
Durmuş, “Belediye Başkanımız Sayın Hamza Şayir bugüne kadar yapmış olduğumuz bütün talepleri olumlu cevap verip hepsini yerine getirerek hizmetlerin ivedi bir şekilde yerine getirlmesi için her zaman destek oldu. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugün de bizleri makamında ağırlayan Dilovası Belediye Başkan vekilimiz Burhan Turgut'a da ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.
YEREL DEMOKRASİNİN 
EN ESKİ ÖRNEĞİDİR

Belediye toplantı salonunda yapılan toplantıda günün anlamına hitaben bir konuşma yapan Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, “Muhtar, mahalle tüzel kişiliğinde, mahallelerde yönetiminin başında bulunan kişidir. Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi, 1829’dan bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Muhtarlarımız mahallelerindeki  karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara çözüm önerileri üretilmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla Başbakanlık tarafından yayınlanan genelge ile, 19 Ekim Gününün Muhtarlar Günü olarak belirlenmesi uygun görülmüştür.
MUHTARLARIMIZ, DEVLETİN GÖZÜ KULAĞIDIR

Muhtarlarımız, seçimle göreve gelen ve demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiptir. Bir yandan mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynar. Diğer yandan vatandaşların sorunları ile öncelikli olarak çözüm üretmeye çalışırlar. Dilovası’nda bulunan 14 mahallenin muhtarıyla sürekli diyalog halindeyiz. Devletin bir nebze gözü kulağıdırlar. 

Bu vesileyle, ilçemizde görev yapmış ve ebediyete intikal etmiş tüm muhtarlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum. Her türlü ihtiyaçlarında imkânlarımızı seferber etmekten memnuniyet duyduğumuz, gece/gündüz demeden çalışmalarını takdirle karşıladığımız mahalle muhtarlarımızın başarılı çalışmalarının devamını diliyorum" dedi.

Son Güncelleme: 22.10.2019 21:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37