Naim Tamyüksel'den tarihe ışık tutacak eser

Naim Tamyüksel'den tarihe ışık tutacak eser

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
20 Haziran 2019 Perşembe 14:10
 Naim Tamyüksel'den tarihe ışık tutacak eser


'Önce Atana Sonra Atına Selam Ver'
adlı, Naim Tamyüksel tarafından yazılan kitabın imza günü yarın yapılacak.

Darıca Karslılar Derneği’nin kuruluşundan son döneme kadar tüm yönetim kurullarında görev alan, iş insanı Naim Tamyüksel, tarihe ışık tutacak bir kitap yazdı.

Tamyüksel bu kitapta 1723'ten bugüne kadar serhat illerinde yaşananı, Çıldır merkezli yaşanmışları tüm çıplaklığı ile anlatıyor.

Yıllar önce bölgede yaşayan büyüklerin ses kayıtları, tarihi kitaplar ve anlatılanlar üzerine Kars'ta yaşananların ve zulümlerin kaleme alındığı eser, 40 yıllık esareti ve bağımsızlık mücadelesini anlatıyor.

Bağımsızlık mücadelesi veren ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında Kars ilinin önemi ve değerinin anlatıldığı kitap hakkında bilgi veren Naim Tamyüksel, "Kitabımızı 2,5 yıl gibi bir sürede hazırladık. Özellikle Doğu Ekspresi ile Kars'a gidenler için önemli bir eserdir. Oraya gitmeden bölge ve bölge insanlarını tamına açısından bu kitap önemlidir. 

Kendi çocuklarımız için bile önemli bir miras olan ve serhat illerinde yaşayan veya gurbete çıkmış olanların kesinlikle okumaları gerektiğini düşünüyorum.

Hepimiz bir gün öleceğiz, önemli olan arkamızda önemli bir şeyler bırakmak. Şahsım da böyle bir eser bırakacağım için mutluyum" dedi.

Naim Tamyüksel’in imza günü 21 Haziran 2019 Cuma günü Saat: 20.00'de Darıca Dudayev Parkı’nda, Şehirler Kültürler Kaynaşması’nın yapıldığı alanda, Aşıklar Standı’nda yapılacak.

Son Güncelleme: 20.06.2019 14:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37