Necmeddin hoca son yolculuğuna uğurlandı

Necmeddin hoca son yolculuğuna uğurlandı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
03 Nisan 2019 Çarşamba 16:52
Necmeddin hoca son yolculuğuna uğurlandı

 

Gebze'de öğrencisi tarafından bıçaklanması sonucu hayatını kaybeden Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Şehit Öğretmen Necmeddin Kuyucu için görev yaptığı okulda tören yapıldı. 

Şehit öğretmenin isminin verildiği Necmeddin Kuyucu Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen törene; Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Aslan, İl Müftüsü Yusuf Doğan, Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sendika temsilcileri, Şehit Öğretmen Necmeddin Kuyucu’nun babası Mehmet Kuyucu, eşi Gülay Kuyucu, oğlu Yiğit Kuyucu ile yakınları,  öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.


SAFRAN: BİRBİRİNİZİ KUCAKLAYIN, KENETLENİN
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mustafa Safran yaptığı konuşmasında, "Hiç tahmin etmediğimiz elim bir olayla karşı karşıyayız. Bazı şeyleri anlatmak çok zor. Bunu en iyi eğitim camiamız, öğretmenlerimiz anlar. Anlatamadığımız, sıkıntı çektiğimiz, yapmadığımız eksik yerler var. Bu tür olayları önlemek sadece öğretmenlerin, bu kurumların vazifesi değildir. Anne ve babalara seslenmek istiyorum; çocuklarınıza şefkatle, sevgiyle, muhabbetle ve merhametle yaklaşınız.

Biz öğretmenler olarak o yavruları teslim aldığımızda elimizden gelen her gayreti gösteriyoruz, ama ilk iş sizlerde bitiyor. Sevgili öğretmen arkadaşlarım; sevginin aşamayacağı hiçbir duvar ve engel yoktur. Bizlerden beklenilen bizlere teslim edilen bu yavruları sevgiyle bağrımıza basmaktır. Öğretmen arkadaşlarım burada şu güzel tabloyu da görebiliyorum; demek ki öğretmenler acı anlarında, sıkıntılı anlarında yan yana gelebiliyorlar. Bu birlikteliği her zaman muhafaza etmenizi, her zaman birbirinize sıkı sıkıya sarılmanızı istiyorum.

Sizlerin bu birlikteliğini gördükçe Milli eğitim Bakanlığı olarak Türkiye’nin geleceğinden ve eğitiminden son derece ümitli olduğumu özellikle belirtmek istiyorum. Öğretmen her yerde kendini güvende hissetmelidir. Sevgili öğrenciler sizlerden özellikle isteğim, talebim şudur; Türkiye’de bizim genel kültürümüzde bir abilik, kardeşlik, ablalık vardır.

Bu okulda farklı anne ve babalardan oluşmuş olan büyük bir ailesiniz. Bunun farkında olmalısınız. Birbirinizi kucaklamanız, birbiriniz ile kenetlenmeniz lazım, kardeşlik bunu gerektirir. Bütün öğrencilerden de isteğimiz, talebimiz budur. Bu noktalarda bizlerinde eksik yaptığı yerler var ama sizde kardeşlik hukukuna, kardeşliğinize sahip çıkın. Bu anlamda değerli kardeşim Necmeddin görev şehididir. Cenabı Allah onun mekanını cennet eylesin.

Milli Eğitim Bakanlığı adına Necmettin kardeşimizin Milli Eğitime verdiği emeği, Milli Eğitim Bakanlığı olarak sonuna kadar helal ediyorum. Şu ana kadar yapmış olduğu hizmetleriyle bizim gönlümüzde ve bağrımızda her zaman yaşayacaktır. Allah ondan razı olsun. Yakınlarına, ailesine ve değerli meslektaşlarına baş sağlığı diliyoruz. Katılım sağlayan bütün kardeşlerimizin bu birlikteliğine Milli Eğitim Bakanlığı olarak çok teşekkür ediyorum. Mevla’m hepimizin yardımcısı olsun"  dedi. 


VALİ AKSOY: HİÇ BİR GEREKÇE BU SALDIRIYI HAKLI GÖSTEREMEZ


Safran’dan sonra konuşan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ise şunları söyledi:


Bugün bu okulumuzda görev yaparken uğradığı saldırı sonrası yaşamını kaybeden müdür başyardımcımızı, öğretmenimizi son yolculuğuna uğramak üzere bir aradayız.  Kocaeli ve Türkiye’nin her yanından bu acıyı paylaşmak üzere buraya gelen bütün konuklarımıza teşekkür ediyorum. Acılar paylaştıkça azalır. Bugünde burada bunun güzel bir örneğini görüyoruz. Bütün sendika başkanları, farklı düşüncede olan insanlarımız burada ve bu şehidimizi on yolculuğuna uğruyoruz.

Öğretmenlerimiz kendilerine emanet edilen çocuklarımızı yetiştirmek üzere özveri ile çalışan mesai arkadaşlarımızdır. Hangi noktada olursa olsunlar, Türkiye’nin hangi bölgesinde olursa olsunlar onlara emanet edilen çocukları en iyi şekilde yetiştirmek için büyük gayret içerisinde çalışmalarını ortaya koyuyorlar. Türkiye’nin farklı bölgelerinde de terör şehitlerimiz, öğretmenlerimiz oldu.  Bugün burada yine görevi sırasında uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden görev şehidimiz bulunuyor.

Hiç bir gerekçe bu tür saldırıları haklı göstermez. Bu nedenle herkesin sağduyulu bir şekilde bu çalışmalara, yapılan faaliyetlere destek vermesi lazım. Sadece okullarımızdan, öğretmenlerimizden her şeyin düzelmesini beklemek durumunda olmamalıyız. Herkese önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Şehit öğretmenimiz öğrencileri ile gayet iyi diyalog içerisinde görev yapan ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde çalışmış eğitime önem vermiş bir öğretmenimizdi.

Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Bütün terör ve görev şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Öğretmenimizin adını yaşatmak bizim görev ve sorumluluğumuzdur. Bu okulumuza öğretmenimizin adını verdik. Öğretmenimizin ailesine, eğitim camiasına ve tüm Türkiye’ye baş  sağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun” diyen Sayın Valimiz konuşmalarının ardından şehit öğretmen Necmeddin Kuyucu’nun yakınlarına taziyelerini iletti.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Yusuf Doğan şehit öğretmen Necmeddin Kuyucu’nun cenaze namazını kıldırarak, dualar etti ve şehit öğretmenin cenazesi defnedilmek üzere Ahatlı Mahallesine uğurlandı.
Son Güncelleme: 03.04.2019 16:59
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37