Negatif değil, pozitif düşün

Pozitif düşüncelere sahip olmak negatif düşüncelere sahip olmaktan daha keyif verir bedene.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
14 Kasım 2020 Cumartesi 21:25
Negatif değil, pozitif düşün

Pozitif düşüncelere sahip olmak negatif düşüncelere sahip olmaktan daha keyif verir bedene. Çünkü beden pozitif düşünceleri sever ve kendini iyi hissetmesini sağlarken negatif düşünceler ise vücuttaki enerji akışını tıkayarak bedenin kötü hissetmesine neden olur.

Stresli olduğumuzda ya da tekrarlayan olumsuz düşüncelere girdiğimizde bu bedenimizin hoşuna gitmez, tepki gösterir. Ayrıca negatif düşüncelerin çok daha kolay çoğaldığını ve yayıldığını görebilirsiniz.

Bu tarz düşünce çoğalmak ve daha çok kendine benzer düşünce üretmek isterken pozitif düşünce tek başına kalmak ister. Çoğalmaya doğru bir eğilimi olmadığı için takıntılı bir duygu haline gelme ihtimali çok daha düşüktür.

Genellikle takıntılı olumsuz duygular içinde sıkışıp kalırız. Art arda gelir ve takıntı haline dönüşür. Düşünce süreçlerinin arasında bir bağlantı olduğu için olumsuz düşünme daha çok olumsuz düşünceler yaratarak bizi ele geçirmiş olur.

Aldığınızda 1 iken 50 böcek doğuran ve 50'sinin her birinin diğer 50'sini doğurduğu ve aniden milyonlarcasının, milyarlarcasının ortaya çıktığı böcek türlerine benzer.

Olumlu düşüncenin en temel farkı kendinizi iyi hissetmenizi deneyimlemenin daha kolay olmasıdır. Çünkü bu düşünceden sonra sadece düşüncenin işaret ettiği gerçekliği deneyimleriz.

Örneğin hayatın güzel olduğunu düşündükten birkaç dakika sonra çevresindeki her şeyi takdir ederek bir gerçek bir deneyime dönüştürebilirsiniz.

Bazı düşünceler ya da düşünce şablonları insan zihninde bedendeki bir virüs gibi davranır. Bir virüs çoğalabilir ve bedeni ele geçirebilir. Bulaşıcı olduğu için de diğer insanlara da geçer.

Tıpkı bedendeki virüs gibi kurtulamadığınız pek çok zihinsel virüsler vardır ve hayatımız boyunca sahip oluruz. Israrcı, kökleşmiş olumsuz düşünceler ya tüm zihnimizi ya da zihnimizin belli bir bölümünü işgal ederler. Bazen de virüs insanların ortak varlığını ele geçirebilir, bu bir ulus, bir kabile bir din ya da bir dinin bir bölümü olabilir..

Olumlu düşünce kendi içinde henüz özgürleştirici değildir. Sizi özgürleştirmez. İyi olabilir. Ama sizi özgürleştirmez. Çünkü düşüncenin arkasından deneyimlemeye geçildiği için diğer düşünceye geçmeye ihtiyaç duymaz.

Peki bu durum olumsuz düşünceden kurtarır mı? Evet, bir süre sonra, olumsuz düşüncelerin yerini olumlu düşünceler alarak sizi gerçekliği deneyimlemeye iter. Böylece pozitif düşünmeye başlarsınız.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37