Nitelikli mimari üretim KEAS Konsept Stüdyo’da ödüllendirildi

Kastamonu Entegre, Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından on üçüncüsü düzenlenen Arkitera Ödülleri törenine ev sahipliği yaptı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
23 Haziran 2022 Perşembe 16:53
Nitelikli mimari üretim KEAS Konsept Stüdyo’da ödüllendirildi

Kastamonu Entegre, Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından on üçüncüsü düzenlenen Arkitera Ödülleri törenine ev sahipliği yaptı.

Sedad Hakkı Eldem ve Hamdi Şensoy’un imzasını taşıyan Kastamonu Entegre genel müdürlük binasındaki KEAS Konsept Stüdyo’da gerçekleşen törende Arkitera Genç Mimar Ödülü ile İşveren Ödülleri sahiplerini buldu.

Ağaç bazlı panel sektörünün lider markası Kastamonu Entegre, geliştirdiği ürünlerle nitelikli yaşam alanlarına katkıda bulunurken mimarlık kültürünü destekleyen çalışmalara imza atmayı sürdürüyor. Türkiye mimarlık ortamındaki nitelikli üretimleri ve bu başarının ardındaki isimleri onurlandırmak amacıyla Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından düzenlenen Arkitera Ödülleri, bu yıl Kastamonu Entegre Genel Müdürlük Binası’ndaki KEAS Konsept Stüdyo’da yapılan törenle sahiplerini buldu.

AKYILDIZ: KEAS KONSEPT STÜDYO’NUN YAŞAYAN BİR MERKEZ OLMASINI İSTİYORUZ

Törenin açılışında konuşan Kastamonu Entegre Global Satış ve Pazarlama Direktörü Cahit Akyıldız, “Değerli mimar Sedad Hakkı Eldem’in imzasını taşıyan, inşaatı ve dekorasyon uygulaması Hamdi Şensoy ve Nevzat İlhan tarafından gerçekleştirilen Kastamonu Entegre genel müdürlük binasında sizleri ağırlamaktan çok memnunuz” diyerek, Türk mimarisinde önemli yer tutan bu tarz yapıların gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti.

Bu değerli yapıda mimarlar, tasarımcılar, dekorasyon meraklıları ve iş ortakları için bir ilham merkezi ve buluşma noktası olarak hayata geçirdikleri KEAS Konsept Stüdyo hakkında bilgi veren Akyıldız, “Bilgiye ve yaratıcılığa verdiğimiz değeri gösteren bir yer olmasını amaçladığımız KEAS Konsept Stüdyo’nun bir showroom’dan öte, yaşayan bir merkez olmasını istiyoruz. Bugün, bu sürecin bir parçası olarak, kaliteli mimari üretimi kutlamak için sizlerle birlikteyiz. Tüm Kastamonu Entegre ailesi adına, ödül töreninin yapı sektöründeki kaliteli üretimin artırılmasına vesile olmasını diliyor, ödüle değer görülen tüm kurum ve kişileri tebrik ediyorum.” dedi.

GENÇ MİMARLARIN YENİ PROJELERİNE ÜRÜN DESTEĞİ

Genç mimarların işlerini ve isimlerini duyurmak ve mimari üretimde daha çok yer almalarını sağlamak amacıyla verilen Arkitera Genç Mimar Ödülü'ne bu yıl, 9016 Mimarlık’ın ortakları Bilge Altuğ ve Mehmet Metin Polat değer görüldü. Törenin ev sahibi Kastamonu Entegre de bu yılın genç mimarlarına ödül olarak, Vision dekoratif panel serisinden seçecekleri ürünleri hediye etti.

Kaliteli mimari üretimde işverenin önemini vurgulamak, yatırımcıları nitelikli binalar ve mekanlar inşa etmeye teşvik etmek amacıyla verilen Arkitera İşveren Ödülleri de KEAS Konsept Stüdyo’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Farklı nesillerden mimarları bir araya getiren tören, jüri üyelerine teşekkür plaketlerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Kastamonu Entegre hakkında

Yüzde yüz yerli sermayeli bir şirket olarak Kastamonu’da üretime başlayan şirket, Türkiye’nin sanayileşme yolunda atılmış cesur adımlarından biri olarak, ağaç bazlı panel sektöründe yarım asırdır kesintisiz üretim yapmaktadır. Yurt içinde Kastamonu, Gebze, Balıkesir, Samsun, Tarsus ve Adana olmak üzere 6 lokasyonda üretim tesisi olan Kastamonu Entegre; sektöründe yurt dışına yatırım yapan ilk firma olarak Romanya, Bulgaristan, Bosna Hersek, Rusya, İtalya ve Türkiye yatırımları ile 6 ülkede üretim yapan global bir markaya dönüşmüştür. ABD’de ise odun yongası tedarik ve lojistik süreçlerini yürüttüğü bir şirketi vardır.

Kastamonu Entegre, 20 yılı aşkın süredir devam eden yurt dışı yatırımlarıyla ağaç bazlı panel sektöründe dünyanın en büyük altıncı şirketi olmuş, Avrupa’da ilk dört üreticisi arasına girmiştir. Ana ürün grupları olan MDF, yonga levha, laminat parke, kapı paneli ürünlerinin her birinde dünyanın en büyük 4 üreticisinden biridir. Dünya laminat parke üretiminin %6’sını tek başına gerçekleştirmektedir. %30 pazar payı ile Türkiye’nin sektör lideri olan Kastamonu Entegre; aynı zamanda Çin’den Amerika’ya, Avustralya’dan Kanada’ya altı kıtada 100 ülkeye yaptığı ihracatla her yıl açık ara sektör birincisidir. Cironun %60’ı yurt dışındaki tesislerden ve ihracattan elde edilmektedir.

1,5 milyar dolarlık cirosu ve üretimdeki gücü, bilgisi ve tecrübesiyle, yurt içi ve yurt dışı üretim tesis ve ofislerinde 6 binden fazla kişiye istihdam sağlamaktadır. Mobilya, dekorasyon ve inşaat sektörünün ihtiyaç duyduğu; MDF ve yonga levha, laminat parke, tezgah ve kapı paneli ürünleri ile toplamda 6 milyon m³/yıl ağaç bazlı panel üretim kapasitesine sahip üretim tesislerinde her gün 4.500 konutun yaşam alanlarını oluşturacak hacimde üretim yapılmaktadır. Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu (İSO 500) araştırmasında son on yıldır ilk 50 firma arasındadır. “İtalya’nın En Büyük Türk Yatırımcısı” unvanına sahip Kastamonu Entegre, aynı zamanda Rusya’nın en büyük MDF üreticisi ve ihracatçısıdır.

Kastamonu Entegre, Türk Standartları’na uygunluk ve EPD belgesine sahip ürünlerini, müşteri talepleri doğrultusunda; yanmayı geciktirici (FR), neme dayanıklı (MR), FSC sertifikalı, CARB Faz II ve F**** standartlarında üretebiliyor. “Floorpan” ve “Artfloor”, üretimde çevre dostu malzemelerin kullanıldığını ve ürünlerin insan sağlığına zararlı maddeler içermediğini gösteren “Blue Angel (Mavi Melek)” sertifikasına sahip ilk Türk parke markalarıdır. Doğal dengeyi koruma ve topluma katkı sağlama misyonuyla hareket eden şirket, Türkiye ağaç bazlı panel sektörünün ilk sürdürülebilirlik raporunu hazırlamıştır. Geleceğin teknolojilerini geliştirmek amacıyla kurduğu Teknopark İstanbul’daki Ar-Ge merkezinde, ürün ve süreç geliştirme, verimlilik artırma, etkin kaynak kullanımı ve ileri malzeme teknolojileri üzerine çalışmalar gerçekleştirmektedir.

Han Tümertekin hakkında

Han Tümertekin, mimari etkinliğini 1986 yılında İstanbul’da kurduğu Mimarlar ve Han Tümertekin Proje Danışmanlık Hizmetleri Ltd. Şti. çerçevesinde yürütmektedir. Tümertekin, Türkiye başta olmak üzere, Hollanda, Japonya, Kanada, Birleşik Krallık ve Fransa’da projeler gerçekleştirmiştir.

Mimarlık öğrenimini İstanbul Teknik Üniversitesi’nde tamamlayan Tümertekin, İstanbul Üniversitesi’nde tarihsel koruma konusunda çalışmalar yapmıştır. Mesleki çalışmalarına ek olarak 1992 yılından bu yana mimarlık öğrenimine de katkıda bulunan Tümertekin, İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimarlık Yüksek Lisans programının kurucu ve yürütücülerindendir. Harvard Graduate School of Design, Ecole Spéciale d’Architecture-Paris ve Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne’da konuk öğretim üyeliği yapmaktadır.

Ulusal ve uluslararası pek çok jüride görev alan Tümertekin verdiği konferanslar ve yönettiği workshop’ lar ile uluslararası mimarlık etkinliklerinde yer almaktadır. Domus, Abitare, Architectura Viva, d’Architecture, 'World Atlas of Contemporary Architecture’, ‘Atlas of 21st Century World Architecture’ gibi yayınlar Tümertekin’in çalışmalarına yer vermiştir.

Ayrıca seçilmiş projeleri Harvard University Press tarafından bir monografi olarak yayınlanmıştır. 1998 ve 2000 yıllarında Ulusal Mimarlık Ödülü’ne (Türkiye) layık görülen Tümertekin’in çeşitli ulusal ve uluslararası ödülleri vardır. Mies van der Rohe ödüllerinde SM Evi sergilenen Tümertekin, ‘B2 Evi’ ile 2004 Ağa Han Mimarlık Ödülü’nü kazanmıştır. ‘2007 Ağa Han Mimarlık Ödülü jürisinde de yer alan Tümertekin, 2008 yılından bu yana Ağa Han Mimarlık Ödülleri Yönetim Kurulu üyesidir.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37