Öldürülen cezaevi müdürünün eşi: En ağır şekilde cezalandırılsınlar

Mahkeme 26 Eylül tarihine ertelendi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
28 Temmuz 2016 Perşembe 16:40
 Öldürülen cezaevi müdürünün eşi: En ağır şekilde cezalandırılsınlar

İzmit'te, uğradığı silahlı saldırı sonucu ölen Kocaeli F Tipi Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk'ün cinayet sanıklarının yargılanmasına devam edilirken, öldürülen müdürün eşi Gülay Aktürk, "Bu suçu onlar gerçekleştirdi. En ağır şekilde cezalandırılsınlar" dedi.

Kocaeli 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Tuncer Sobacı, Şerafettin Dadaş, İdris Demirel ve öldürülen cezaevinin müdürünün eşi Gülay Aktürk katılırken, cezaevi müdürünün öldürülmesi için talimat verdiği iddia edilen, Van F Tipi Cezaevi'nde tutuklu Mustafa Taştan ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile katıldı.

TAHLİYELERİNİ İSTEDİLER

Geçen yıl 16 Haziran günü uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk ile herhangi bir husumetinin bulunmadığını söyleyen Mustafa Taştan şunları söyledi:

"Kandıra F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunduğum dönemde Cezaevi Müdürü İsmet Aktürk ile herhangi bir tartışmam ve husumetim yoktu. Daha sonra Van F Tipi Cezaevi'ne gönderildim. Zaten il dışı sevk konusunda müdürün bir yetkisi yoktur, bunu bilen bir insanım.

İddianameye daha evvel gerçekleşmiş olaylar yazılmış ve abartılarak bu olay bana yıkılmak istenmiştir. Benim cezaevindeki tüm mektuplaşmalarım ve görüşmelerin kayıt altındadır. Cezaevi müdürünü azmettirdiğime ilişkin hiçbir delil yoktur. Düşmanlarımın dedikleri oluyor. Dertleri beni süründürmek. Benimle alakası olmayan bir konudur. Tahliyemi istiyorum."

Şerafettin Dadaş da suçsuz olduğunu savunarak, "Benim bu olayla bir ilgim yok. Suçsuz yere cezaevinde yatıyorum. Aile düzenim bozuldu. Çoluk çocuk mağdur oldular. Hiçbir suçum yok. Hasta çocuğumu tedavi ettiremiyorum. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

Diğer sanıklar Tuncer Sobacı ve İdris Temel de olayla hiçbir ilgilerinin bulunmadığını iddia ederek tahliye talep etti.

'EN AĞIR CEZA VERİLSİN'

Öldürülen cezaevi müdürünün eşi Gülay Aktürk, "Sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum. Benim hukukla bir ilgim yoktur, fakat iddianameyi okudum. Bu suçu onlar gerçekleştirdi. Eşimi öldürenlere en ağır ceza verilsin" dedi. 

Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 26 Eylül tarihine erteledi.
Son Güncelleme: 29.07.2016 00:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37