"ONAT Alüminyum bizi mağdur ediyor"

Gazetemizi ziyaret eden Gebze Denizli Köyün'de üretim yapan ONAT Alüminyum'un sendikalı olan işçileri fabrikanın kendilerini mağdur ettiğini söylediler.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Ocak 2021 Pazartesi 20:15
"ONAT Alüminyum bizi mağdur ediyor"

Gazetemizi ziyaret eden Gebze Denizli Köyün'de üretim yapan ONAT Alüminyum'un sendikalı olan işçileri fabrikanın kendilerini mağdur ettiğini söylediler.

ONAT Alümünyum çalışanları 2016 yılından beri fabrikada çalıştıklarını fakat son bir senedir fabrikanın kendilerine tutumlarının değiştiğini belirttiler.

Gazetemize gelen Cemil Karateke, Zeki Yılmaz, Hasan Kasımoğlu, Bülent Akçay, Perihan Doğru ve Şengül Özaydın, ONAT Alüminyum'un kendilerini adeta açlığa mahkum ettiğini belirterek, "Hepimiz aşağı yukarı beş yıldır burada çalışıyoruz. Daha iyi hayat şartları için Türk Metal'a ait sendikaya girdik. Bu sebepten fabrika yönetimi bizi pandemiyi bahane göstererek cezalandırmaya başladı. 
Geçen sene Eylül ayından başlayarak sendikalı olan aynı kişileri kademeli olarak ücretsiz izine bırakıyorlar. Biz sendikayı seçen 18 kişiyiz ve hepimizi pandemiyi bahane ederek mağdur ediyorlar. Biz sürekli soruyoruz, pandemi sadece sendikalı işçiyi mi yakalıyor? Eylül ayından beri bu süreç devam ediyor. Bugün yine uzatıldı. Türlü bahanelerle işe başlamadan tekrar ücretsiz izine bırakıyorlar.

18 OCAK'TA BASIN AÇIKLAMASI

Biz sıkıntılarımızı kamuoyuna duyurmak için 18 Ocak Pazartesi günü fabrikanın önünde basın açıklaması yapacağız. Fabrikanın işçiyi cezalandırdığını kamuoyuna göstermek istiyoruz. Biz 18 kişi de sendikalıyız. Sendikalı işçilerin dışında cezalandırma yoktur. 12 saat üzerinden iki vardiya çalışma devam ediyor ve halen eleman alınıyor ama bizi pandemiyi bahane ederek işe başlatmıyorlar. Biz durumumuzu CİMER'e ve İŞKUR'a bildirdik ama hiç bir gelişme olmadı. 
Bizi bu şekilde Mart ayına kadar ücretsiz izine çıkaracaklar. Mart ayında tekrar uzayacak ve bizi yine işe almayacaklar. Ayda 1170 lira para veriyorlar. Kirada oturanlar var, çocukları olanlar var. 1170 liraya mahkum ediliyoruz, sendikalıyız diye cezalandırılıyoruz. Bu insanlara günah değil mi ? 
Bizi işten de atmıyorlar, atsalar daha iyi. Bizim herhangi bir sigortalı işe girme hakkımız elimizden alındı. SSK'mız aktif durumda olduğu için herhangi bir işe de giremiyoruz. Devletin bize verdiği para da 1170 lira. 
18 Ocak Pazartesi günü yapacağımız açıklamayla haklılığımızı bütün kamuoyuna duyurmayı amaçlıyoruz.

Son Güncelleme: 11.01.2021 23:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37