banner55

Paşabahçe Mağazaları'ndan Troia tablo

Paşabahçe Mağazaları'ndan Troia tablo

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Ocak 2019 Perşembe 15:04
Paşabahçe Mağazaları'ndan Troia tablo

 


Paşabahçe
Mağazaları, 2018 yılının UNESCO tarafından Troya yılı ilan edilmesinden esinlenerek bu yıla özel ürünler tasarladı. Konuşan Paralar Koleksiyonu’nda yer alan Troia Tablo’da Antik Çağ’da çeşitli kap formları üzerinde resmedilmiş olan Troia savaşıyla ilgili sahneler kolaj yapılarak birleştirildi ve desen olarak kullanıldı.

Türkiye’nin eşsiz kültürel mirasını gün yüzüne çıkarmaya devam eden Paşabahçe Mağazaları, Konuşan Paralar Koleksiyonu’nda yer alan Troia Tablo’yu tarih ve sanat tutkunlarıyla buluşturuyor. Dünya Mirası listesine girişinin 20. yılında UNESCO, 2018 yılını Troya Yılı olarak ilan etti. Paşabahçe Mağazaları da Troya ürün grubunu ön plana çıkardı. Troya ürün grubunda yer alan Troia Tablo’da, Antik Çağ’da çeşitli kap formları üzerinde resmedilmiş olan Troia savaşıyla ilgili sahneler kolaj yapılarak birleştirildi ve desen olarak kullanıldı. 

Tunç Çağı’nda Ilyada Destanı’na konu olan, dünyaca bilinen Troya Savaşı’nın geçtiği Troya veya Truva kenti, Kaz Dağları’nın eteklerinde, Çanakkale ili sınırlarında bulunuyor. Troya Savaşı Yunan mitolojisinde Troyalı Paris’in Sparta Kralı Menelaos’un karısı Helen’i kaçırması sonucunda Yunanlıların Anadolu’daki Troya kentine saldırmasını konu alan bir savaş olarak öne çıkıyor. 

Konuşan Paralar Koleksiyonu’nda yer alan Troia Tablo’nun ortasına, Troya’nın Roma imparatorluk döneminde basılmış Troia savaşı konulu bronz sikkelerin birinden alınan figürler cam üzerine uyarlandı. Sikkede; elinde kalkan tutan Troya Kahramanı Hektor’un düşman Akha gemilerine meşale fırlatma sahnesi (Hektor-İlionluların) yazısı yer alır. Yalnızca 2 bin adet üretilen Troia Tablo üzerindeki desenlerin tümü el işçiliği ile 24 ayar altın yaldız kullanılarak dekorlandı.

Ortak mirasımız olan evrensel değerler ile kültürel ve tarihi varlıklarımızı yaşatmak, bu evrensel mirasa sahip çıkacak bilinci oluşturmak amacında olan Paşabahçe Mağazaları; çeşitli sebeplerle bozulan, yok olan kültürel ve tarihi değerlerimizin yaşatılması ve daha fazla kitlelere tanıtılabilmesi için Şişecam Topluluğu’ndan aldığı güçle çalışmaya devam ediyor. Paşabahçe Mağazaları bugüne kadar 13 adet Tarih-Kültür ve Cam koleksiyonunu sevenleri ile buluşturdu. Koleksiyonları incelemek için Paşabahçe Mağazaları’nı ve www.pasabahcemagazalari.com internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. 

PAŞABAHÇE MAĞAZALARI HAKKINDA

Cam sektörünün küresel oyuncusu konumundaki Şişecam Topluluğu şirketlerinden Paşabahçe Mağazaları A.Ş. özgün, modern, yenilikçi ve müşteri odaklı yapısıyla sofra ve mutfak eşyaları zincir mağazacılığı alanında Türkiye’de lider konumdadır. ‘Yaşam’ ve ‘Butik’ konseptleriyle cam, seramik, porselen, ahşap, çelik sofra ve mutfak eşyalarının yanı sıra dekoratif koleksiyon ürünlerini de müşterilerinin beğenisine sunan Paşabahçe Mağazaları, bugün Türkiye ve yurt dışında toplam 53 mağaza ile hizmet vermektedir. 
www.pasabahcemagazalari.com



Son Güncelleme: 10.01.2019 15:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37