Pozitif..

Fransızca kökenli olan Pozitif kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir, Pozitif kelimesi anlamı “Olumlu, negatif karşıtı – Artı” şeklinde de kabul gören bir ifade biçimidir.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
10 Aralık 2020 Perşembe 20:19
Pozitif..

Fransızca kökenli olan Pozitif kelimesi, dilimizde oldukça kullanılan kelimelerden birisidir, Pozitif kelimesi anlamı “Olumlu, negatif karşıtı – Artı” şeklinde de kabul gören bir ifade biçimidir.

Daha geçen yıl Pozitif kelimesi bir insan için olağanüstü anlam ifade ediyordu,

“-Şu beyefendi çok pozitif

-Şu gördüğümüz bayanın çok pozitif giyim-kuşamı var

-Şu arkadaşımızın çok pozitif fikirleri var

-Şu eğitim görevlisinin pozitif görüşleri nedeni ile çok sayıda öğrencisi var”

şeklindeki görüşler kişi yada kişiler ile ilgili yücelik bildiren ifadeler olarak biliniyordu.

Geçtiğimiz Mart ayı itibarı ile hayatımıza giren Covid 19 belasının ilk dönemlerinde işin doğrusu Pozitif yada Negatif kelimelerinin hayatımızda pek yeri yoktu, Covid 19 belası kapımızdan, penceremizden evimize girip tüm hane halkına salgını bulaştırmadan bizim içinde bu kelimeler pek dikkat çekici gelmiyordu.

Pandemi sürecinin ilk dönemi bilindiği gibi sokağa çıkma yasağı başta olmak üzere pek çok kısıtlamanın uygulanmaya başladığı günlerde de Pozitif ve Negatif kelimeleri 83 milyon vatandaşımız için pek bir anlam ifade etmiyordu.

Pandemi sürecinde ikinci dalga geldi, günde 20-30 olan can kayıplarımız birden bire günde 200’ler civarına çıkıp bu kayıplarında daha çok Covid 19 testleri pozitif çıkan hastalar arasından çıkmaya başlayınca bir anda “Pozitif” kelimesi hayatımızın adeta ayrılmaz bir parçası bir yol arkadaşı oldu.

Özellikle son bir aydır hemen her iletişim aracından toplumun tüm katmanlarına ulaşmaya çalışan vatandaşlarımız

“-Evimizin en yaşlısı Hasan dedenin testi Pozitif çıktı

-Hatice teyzemizin testi Pozitif çıktı

-Öğretim üyesi Ali Bey’in testi pozitif çıktı

-Falanca partinin milletvekilinin testi Pozitif çıktı

-Filanca Üniversitenin öğretim görevlisi Süleyman Bey’in testi pozitif çıktı”

Şeklinde başlayan acı dolu paylaşımları dolayısı ile “Pozitif” kelimesi üzerimize yapıştı kaldı.

Akşam uykuya dalıp sabah uyandığımızda ilk önce telefonumuzdaki sosyal medya hesaplarına bakıp o gün kaç kişinin testinin Pozitif çıktığını acı dolu ifadeler ile öğrenmeye çalışıyoruz.

Testi Pozitif çıkan vatandaşlarımız için başlayan tedavi sürecinin bir kısmı kendi evinde on günlük karantina tedavisi ile geçiyor, ancak daha acısı Korona belasının daha ağır tahribatlar verdiği testi Pozitif çıkanlar ise ya bu dünyadan ahirete intikal ediyor yada sağlık kuruluşlarından çok ağır tahribatlar ile taburcu oluyor.

Biz bu yazıya başlamadan önce arama motorlarından “Pozitif” kelimesinin ne anlam ihtiva ettiğini öğrenmek adına bilgi almak istedik ancak araştırmalarımızın tamamında “Pozitif” kelimesi Pandemi süreci ile ilişkilendirilmiş olsa gerek ki sorumuzun cevabını başka kanallardan öğrenmek zorunda kaldık.

Herkes gibi bizde artık “Pozitif” kelimesinden bıkmış, usanmış durumdayız, toplumun çok büyük kesimi gibi bizde “Pozitif” kelimesini duymak istemiyoruz aksine bir sabah kalktığımızda “Pozitif” kelimesinin bir daha geri gelmemek üzere hayatımızdan çıktığını görmek en büyük dileğimiz.

Yolumuza birazda “Negatif” olarak devam edebilmek şu günlerde en büyük beklentimiz.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37