banner55

Rize'de ikinci tersip bendi Dalyan Deresi'ne yapılıyor

Yaşanabilecek olası su taşkınları ve beraberinde gelebilecek rüsubatı tutmak için Rize Belediyesi ve Devlet Su İşleri tarafından Rize şehir merkezinde ikinci tersip bendi Dalyan Deresi üzerine yapılıyor.

06 Nisan 2021 Salı 09:35
Rize'de ikinci tersip bendi Dalyan Deresi'ne yapılıyor

RİZE (İGFA) - Rize'de Dalyan Deresi üzerinde başlatılan çalışmalar kapsamında 636 metre uzunluğunda su kanalı, 20 metre yüksekliğinde ve 18 metre genişliğinde tersip bendi inşa edilecek. Kanaldaki duvarların yükseklikleri ise arazinin yapısına göre 3 ile 7 metre arasında değişen yüksekliklerde olacak.

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, dere ıslah çalışmaları kapsamında şehir merkezi içinden geçen kısımlarda menfez genişletme çalışmaları tüm hızıyla sürdüğünü kaydetti. Paşakuyu deresi menfez genişletme çalışmaları ve tersip bendi çalışmalarının büyük bir bölümünün tamamlanmasının ardından, Dalyan deresi üzerinde de tersip bendi çalışmalarına ara verilmeden başlandığını belirten Başkan Metin, "Rize’nin coğrafi özelliklerinden ve yoğun yağış alan bir yer olmasından dolayı akarsu havzasından gelen rüsubat şehir merkezine inip menfezleri tıkıyor, su baskınlarına neden oluyordu. Yapılan tersip bentleri sayesinde rüsubatın şehir merkezindeki menfezlere inmeden tutulması ve olası zararların önüne geçilmesi hedefleniyor" diye konuştu.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37