Sakarya Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’nde 65 bin kök domates fidesi dikildi

04 Nisan 2022 Pazartesi 14:54
Sakarya Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’nde 65 bin kök domates fidesi dikildi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Akyazı Kuzuluk’ta inşa çalışmaları sona yaklaşan Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’nde fide dikimini gerçekleştirdi. Topraksız ve jeotermal ısıtmalı tarım üretimi konusunda model olacak projede ilk dikimlerin yapıldığını ifade eden Yüce, yaklaşık 65 bin domates fidesinin dikiminin yapılacağını söyledi. Yüce, 25 dönümde 1250 ton domates üretimi yapacaklarını da vurguladı.SAKARYA (İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek projesi Seracılık Mükemmeliyet Merkezi’nde fide dikimleri başladı. Başkan Ekrem Yüce, dikim çalışmalarına katılarak projede gelinen son noktaya ilişkin bilgiler paylaştı. Topraksız tarım tekniği ile jeotermal ısıtmalı tam otomasyon sistemine sahip tarım modeli olan bu projede ilk dikimlerin
yapıldığını ifade eden Yüce, yaklaşık 65 bin domates fidesinin dikileceğini söyledi.

Projede çalışmaların sona yaklaşmasıyla birlikte fide dikimlerini de başlattıklarını ifade eden Başkan Ekrem Yüce, ‘Örtü altı üretim’ modeliyle yıl boyu üretim yapılacağını paylaştı. Yaklaşık 65 bin kök fidenin dikimini gerçekleştirdiklerini dile getiren Yüce, yaz mevsiminin başlarında ürün almaya başlayacaklarını belirtti. Ayrıca Başkan Yüce, merkezde çalışanlara yönelik Ziraat Mühendisi eşliğinde uygulamalı eğitimler sunulduğunu da paylaştı.

Tarımda Sakarya’ya ivme kazandıran çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Üretim modellerimizi dünyaya örnek bir çalışmayla daha genişlettik. Seracılık Mükemmeliyet Merkezi ile inşallah jeotermal ısıtmalı üretime başlıyoruz. 25 dönümün tamamında bu model ile üretim yapacağız. Dönümde 50 ton üretim bekliyoruz. Toplamda ise 1250 tona tekabül ediyor. Tesisimiz de artık son kontroller yapılıyor."dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
TekirdağEmniyetAsayiş
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37