banner55

Şayir'den bölge için önemli adım

Şayir'den bölge için önemli adım

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Kasım 2019 Salı 12:06
 Şayir'den bölge için önemli adım
Dilovası'ndan gitmesi gündemde olan Gümrük Müdürlüğü, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’in çabaları ile Tavşancıl Hizmet Binası’na taşınarak gitmesi engellenirken, müdürlük binasının ilçeye ayrı bir canlılık kazandırması bekleniyor.

Dilovası OSB içerisinde uzun yıllar faaliyet gösteren Gümrük Müdürlüğü’nün son yıllarda Gebze’ye taşınması gündeme gelirken, Başkan Şayir göreve gelir gelmez Gümrük Müdürlüğü’nün Dilovası’nda kalması için kolları sıvadı. 
Başkan Hamza Şayir’in, Bakanlıklar ve Gümrük Müdürlüğü ile yaptığı görüşmeler sonrası sonuç verirken, Gümrük Müdürlüğü’nün atıl durumdaki Tavşancıl Hizmet Binası’na taşınması düzenlenen imza töreni ile gerçekleşti. 
Düzenlenen protokol törenine Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir,  Doğu Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Mehmet Ali Arslan, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve mahalle muhtarları katıldı.
ATIL DURUMDAYDI


Tavşancıl Hizmet Binası’nın, Gümrük Müdürlüğü’ne tahsisiyle ilgili imza töreninde konuşma yapan Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, “2008 yılında gerçekleşen Büyükşehir değişikliği ile ilimizde bazı belde belediyeleri kapatılırken, bazı beldelerde ilçe konumuna kavuşturulmuştu. Bu değişiklikler ile Tavşancıl Belediyesi kapatılarak Dilovası ilçe olmuş ve Dilovası Belediyesi olarak hizmetlerine devam etmiştir. Bu değişiklik ile birlikte Tavşancıl Hizmet Binası da içimiz acıyarak atıl durumda çürüyordu.
İLÇEMİZ VE HALKIMIZ KAZANACAK
Tüm bunlar ile birlikte son yıllarda ilçemizde bulunan Gümrük Müdürlüğü’nün Gebze’ye taşınma olasılığı sonrası buranın Gümrük Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi gündeme geldi. Arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmeler sonrası Gümrük Müdürlüğü’nün ilçemizde kalması için Gümrük Müdürlüğü yetkilileri ve Dilovası Kaymakamımız ile yaptığımız istişarelerle bir neticeye ulaştık.
Karşılıklı fedakârlıklar yaparak gümrük binasının buraya taşınmasına karar verdik. Amacımız ilçemiz kazansın dedik. Küçük hesapları bir kenara bırakarak ilçemizin ve halkımızın menfaatini düşünerek atıl durumdaki hizmet binasının Gümrük Müdürlüğü’ne tahsisinin uygun olacağına karar verdik. Binamızın tadilatını da gerçekleştireceğiz. Bununla birlikte Tavşancılımız için yeni bir dönem başlayacak. İlçemiz canlanacak, esnafımız kazanacak ve ilçemizde ki istihdama da önemli katkı sunacağına inanıyoruz.
SİT ALANLARINI İMAR’A
AÇMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ
Ayrıca bu bölgede bulunan SİT alanlarının imara açılması ile ilgili de çalışmalarımız sürüyor. Bakanlıklarımızla görüşmeler halindeyiz. İnşallah bu SİT alanlarını da imara açtıktan sonra bölgemiz ciddi oranda canlanacaktır. Bu çalışmalarımızda bizlere destek olan ilçe Kaymakamımız Mustafa Asım Alkan’a, Bakanlıklardaki yetkililere, Gümrük Müdürlüğü yetkililerine ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ediyorum”dedi.   
ARSLAN: YENİ BİNAMIZDA
DAHA GÜZEL HİZMETLER VERECEĞİZ
Başkan Şayir’in ardından konuşan Doğu Marmara Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Mehmet Ali Arslan yaptığı konuşmasında; “Bölgeye yeni atanan biri olarak bizden önceki arkadaşlarımızın emekleri ile Gümrük Müdürlüğümüzü bu binaya taşımak bize nasip oldu. Kamu hizmeti yapmak adına yaptığımız çalışmaların bu binaya taşınması konusunda Dilovası Belediye Başkanımız Hamza Şayir’in büyük emekleri var, kendilerine teşekkür ediyorum. Çalışanlarımız ve mükelleflerimizin için oluşturacağımız bu güzel ortamda daha güzel hizmetler vereceğimize inanıyorum. Yapacağımız imza töreninin ardından çalışmalarımızı başlatacağız" dedi.
KAYMAKAM ALKAN: GÜMRÜK
MÜDÜRLÜĞÜ İLÇEMİZDE KALDI


Programda son olarak konuşan Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, “Dilovası Türkiye’nin önemli ithalat ve ihracatına önemli katkı sunan bir ilçemizdir. 8 limanı ile büyük bir potansiyele sahip olan ilçemizde ki Gümrük Müdürlüğü kendisine yakışan bir ortamda hizmet vermiyordu ayrıca ilçemizden gitmesi de söz konusuydu. Bununla ilgili yaptığımız görüşmeler neticesinde belediyemize ait olan bu atıl durumdaki binanın Gümrük Müdürlüğü’ne tahsis edilmesiyle hem Gümrük Müdürlüğü ilçemizde kaldı hemde atıl durumdaki bu binamız tadilat yapılarak aktif hale getirilecek.

İlçemize ve esnafımıza ayrı bir kazanım sağlayacak olan Gümrük Müdürlüğü’nün Tavşancıl’a taşınması buraya da ayrı bir hava katacaktır. Ayrıca buraya taşınacak olan müdürlüğümüz için Tavşancıl’da ki trafik yoğunluğunun ve yolların gözden geçirileceğine inanıyorum. Gümrük Müdürlüğü’nün Tavşancıl’a taşınmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

İMZA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ
Konuşmaların ardından imza töreni yapıldı. Kaymakam Alkan, Başkan Şayir ve Gümrük Müdürü Arslan düzenlenen devir teslim tutanağını birlikte imzaladılar. İmza töreninin ardından hep birlikte hatıra resmi çektirdiler.

Son Güncelleme: 05.11.2019 17:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37