Şehitlerimiz GKM'de anıldı

Gebze Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Yard. Doç. Dr. Oğuzhan Aydın 'Şehitler Tepesi' konulu konferans verdi, sanatçı Ömer Karaoğlu şehitler için yazılan eserleri seslendirdi. 

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
23 Şubat 2020 Pazar 14:22
Şehitlerimiz GKM'de anıldı

Gebze Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kapsamında Yard. Doç. Dr. Oğuzhan Aydın 'Şehitler Tepesi' konulu konferans verdi, sanatçı Ömer Karaoğlu şehitler için yazılan eserleri seslendirdi. Gebze Kültür Merkezinde gerçekleşen programa Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Çelik TÜGVA Gebze İlçe Temsilcisi Melih Hamza Molkoç ve Gebzeliler katıldı. Programın açılışında kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren TÜGVA Gebze İlçe Temsilcisi Melih Hamza Malkoç TÜGVA olarak gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi verdi. 

ÜLKEMİZDE ÇOKÇA ŞEHİTLER TEPESİ VARDIR

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz yaptığı selamlama konuşmasında, "Şehitler tepesi sembol olarak okçular tepesi olarak başlamıştır. Ogün okçular tepesini boş bırakanlar Peygamber Efendimizi üzmüşlerdir. Rabbim bir şekilde imtahan etmiştir. Gaziler Dağı şehitler tepesi olarak anılan bir yerdir. Ülkemizde çokça şehitler tepesi vardır. 
Tarih boyunca korunması gereken, gözetlenmesi gereken okçular tepesi tarih boyunca her zaman olmuştur. Olmaya devam edecektir. Bu gün İdlip’te bulunan Mehmetçiğimizde okçular tepesini bekliyordur. Tarih Boyunca inandığımız kutsal değerler için, bütün kutsallarımız için, birliğimiz, beraberliğimiz, bayrağımız devletimizin ilelebet payidar olması için gözetleyen, koruyan tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı. 

ANADOLU’DA ANA VATANDAN 
GETİRDİKLERİMİZLE YAŞIYORUZ

Yard. Dçoç. Dr. Oğuzhan Aydın, “Bir toprak parçasını vatan yapan üç şey vardır. Bu üç şeyin başında şehitlerimizin kanı vardır. Daha sonra alimin mürekkebi ve çalışanın alın teriyle bir toprak vatan olur. İşte bu Anadolu topraklarını bize vatan yapan Sultan Alpaslan ve onun askerleridir. Bu gün Anadolu’da ana vatandan getirdiklerimizle yaşıyoruz” ifadelerini kullandı. Sanatçı Ömer Karaoğlu verdiği konserde şehitler için yazılan eserleri seslendirdi. 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37