Sekapark Tramvay Durağı’na yapılacak üst geçit için ilk kazık çakıldı

Akçaray tramvay hattı üzerinde bulunan Sekapark Tramvay Durağı’nın yanına yapılacak olan yaya üst geçidi için ilk kazık çakıldı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Mayıs 2020 Perşembe 11:16
Sekapark Tramvay Durağı’na yapılacak üst geçit için ilk kazık çakıldı

Akçaray tramvay hattını vatandaşların hizmetine sunarak İzmit ilçe merkezinde ulaşımı kolaylaştıran Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Sekapark Tramvay Durağı’nın yanına yaya üst geçidi için Mart ayında ihale gerçekleştirmişti. Tramvay ile seyahat edip Sekapark Tramvay İstasyonu’nda inen vatandaşların kolay bir şekilde Batı Terminali ve Sekapark’a geçebilmelerini sağlayacak olan yaya üst geçidi için ilk kazık çakıldı. Tramvay hattı üzerine toplamda 3 adet yaya üst geçidi inşa edilecek.

88 METRE UZUNLUĞUNDA

Çalışmalara başlayan Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, yaya üst geçidinin ayakları için ilk kazık imalatına başladı. Sekapark İstasyon Durağı’nın hemen yanına inşa edilecek yaya üst geçidi, 88 metre uzunluğunda 3 metre genişliğinde, iki açıklıklı ve çelik malzemeden inşa edilecek. Yaya üst geçidinde engelliler için asansör de bulunacak.

İKİ ÜST GEÇİT DAHA YAPILACAK

Sekapark Tramvay Durağı’nın yanına inşa edilecek olan yaya üst geçidinin yanı sıra Kongre Merkezi ve Eğitim Kampüsü istasyon duraklarının yanına da yaya üst geçidi inşa edilecek. Her iki üst geçit için yapılacak olan ihale Büyükşehir Belediyesi ana hizmet binasında, 12 Mayıs Salı günü saat 14.30’da gerçekleştirilecek. Kongre Merkezi ve Eğitim Kampüsü tramvay duraklarının hemen yanına inşa edilecek olan üst geçitlerden birisi 63.40 metre uzunluğunda, 3.35 metre genişliğinde diğeri de 43.85 metre uzunlukta, 3.35 metre genişliğe sahip olacak.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37