banner55

Sıfır otomobildeki çip krizi, iki el piyasasını canlandırdı

04 Ekim 2021 Pazartesi 10:54
Sıfır otomobildeki çip krizi, iki el piyasasını canlandırdı

Dünya genelinde birçok otomotiv üreticisinin üretimi durdurmasıyla beraber sıfır otomobildeki mikroçip tedarik sorununu ortaya çıkardı. Piyasada sıfır araç bulamayan alıcı, iki el piyasasını canlandırdı. İZMİR(İGFA)-  Koronavirüs salgınıyla beraber, dünyadaki birçok otomotiv üreticisi üretime ara verdi. Bununla birlikte Türkiye'de sıfır araç pazarının yanı sıra ikinci el otomobil piyasası etkilendi. İkini el otomobile taleplerin artması nedeniyle fiyatlarda artışlar yaşandı. 

Alım satımda sıfır otomobildeki mikroçip tedarik sorunu sıfır araç üretimini de sekteye uğrattı. Sıfır araç bulamanlar ikinci el piyasasına yöneldi.  İkinci el piyasasının canlanmasıyla ilgili konuşan Taksitle Oto Al Yönetim Kurulu Başkanı Egemen Kurtçu, "Otomobilde hızlı bir döneme girdik. Piyasa oldukça canlandı. Dünyada sıfır araçtaki çip krizi de ikinci eli oldukça artıracak. Şu an araç alma zamanı” dedi.

İkinci el otomobil almak için araç bakmaya gelen Mehmet Özdemir, "Sıfır araç baktım ama pek araç kalmamış. Bu nedenle ikinci ele yöneldim. Uygun bir araç bakıyorum” dedi.

 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37