banner55

ŞÖNİM ile kadın konukevi görevlilerine 40 ilde 'psiko-terapi' eğitimi

14 Ocak 2022 Cuma 11:50
ŞÖNİM ile kadın konukevi görevlilerine 40 ilde 'psiko-terapi' eğitimi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şiddet mağduru kadınların ve beraberindeki çocuklarının yerinde ve zamanında daha nitelikli hizmet almasının sağlanması amacıyla Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri (ŞÖNİM) ile kadın konukevlerinde görevli meslek elemanlarına “Pozitif Psiko-Terapi Temel Eğitimi” vermeye başladı. Uygulama 40 ilde başladı.ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, şiddet mağduru kadınların güçlenmesi ve beraberindeki çocuklarla tekrar yaşamını kurgulayabilmesi amacıyla kadın alanında görevli personele yönelik eğitim programlarına devam ederken, bu kapsamda Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planında yer alan meslek elemanlarının mesleki kapasitelerinin geliştirilmesi hedefiyle yeni bir eğitim programını hayata geçirdi.

Bakanlık, UNİCEF işbirliğinde ŞÖNİM ile kadın konukevlerinde hizmet veren meslek elemanlarına Pozitif Psiko-Terapi Temel Eğitimlerine başladı. İlk başta 40 ilde görevli meslek elemanlarına 5 modülden oluşan 200 saatlik teorik ve uygulamalı eğitimler gerçekleştirildi.

EĞİTİMLERDE NELER VAR?

Eğitimlerde, ŞÖNİM ile kadın konukevlerindeki meslek elemanları, hizmet alanların gelişimlerini, sosyal hayata katılımlarını ve yaşam kalitesini arttırmayı destekleyici bilgilerin nasıl verileceği, gerçek yeteneklerini keşfetmelerinde nasıl yardımcı olacakları ve hizmet alanın olumsuz düşüncelerini pozitif olarak tekrar nasıl yorumlanacağı konuları öğreniliyor.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37