Tahir Büyükakın Büyükşehir başkanı gibi

Tahir Büyükakın Büyükşehir başkanı gibi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
01 Ocak 2019 Salı 21:17
 Tahir Büyükakın Büyükşehir başkanı gibi


31 Mart
2019 tarihinde yapılacak yerel seçim öncesi seçime katılacak siyasi partiler, belli zaman aralıklarında başkan adaylarını açıklayıp adayları sürece dahil ediyorlar. Bilindiği gibi ilk açıklanan isimlerden  birisi de Kocaeli Büyükşehir için Doç.Dr. Tahir Büyükakın oldu.

İsmi Haliç Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Tahir Büyükakın, aday açıklamaları sona erip akşam saatlerinde Kocaeli sınırlarına girer girmez, kendisi için yapılan karşılama töreni ile resmen seçim çalışmalarına başlamış oldu.

Hepimizin bildiği gibi Kocaeli AK Parti açısından son derece rahat bir seçim bölgesi. 2004 yılından itibaren AK Parti’nin her seçim üzerine koyarak 12 ilçe ile birlikte Kocaeli Büyükşehir belediye başkanlığını da kazanması, AK Parti’nin Kocaeli genelinde ne kadar güçlü olduğunu zaten gözler önüne seriyor.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçime Kocaeli bambaşka bir konumda giriyor. Daha da açık bir ifade ile Tahir Büyükakın’ın Kocaeli Büyükşehir belediye başkanı olması adına bir siyasetçi için lazım olan bütün şartları taşıyor. Zaten biz de bu yüzden yazımızın başlığını 'Tahir Büyükakın Büyükşehir başkanı gibi' şeklinde koyduk.

24 Haziran tarihinde yapılan seçim öncesi AK Parti ile MHP’nin hayata geçirdiği Cumhur İttifakı vesilesi ile yüzde doksan dokuz MHP Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanlığı için aday göstermeyecek ve AK Parti adayı Tahir Büyükakın’ı gösterecek. Böylesi bir kombinde zaten Büyükakın AK Parti ile MHP’nin ortak adayı olarak seçime avantajlı bir şekilde giriyor.

Yapılan bütün genel ve yerel seçimlerde bilindiği gibi AK Parti’nin arkasından CHP seçimi ikinci parti olarak bitiriyordu. Ancak CHP ile İYİ Parti’nin oluşturdukları Millet İttifakı çerçevesinde CHP Kocaeli’ni İYİ Parti’ye bırakınca Kocaeli’nin ikinci partisi olan CHP sürecin dışında kalmış oldu.

CHP ve İYİ Parti tarafından oluşturulan Millet İttifakı’nın  Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan adayı en azından biz bu yazıyı yazmaya başlayıncaya kadar belirlenmemişti. Yaptığımız ufak çaplı bir araştırmada İYİ Parti’nin Kocaeli’de 'Millet İttifakı'nın Kocaeli Büyükşehir Belediye başkan adayı kim olmalı?' şeklindeki anketinden sırası ile şu an İYİ Parti Kocaeli Milletvekili olan Lütfü Türkkan’ın, bir dönem Telekom yönetim kurulu başkanlığını yapan İbrahim Hakkı Alptürk’ün ve bütün Türkiye’nin yakından tanıdığı  Sefa Sirmen’in çıktığı şeklinde bilgilere ulaştık.

Biz işin doğrusu İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın hiç bir hal ve şartta Kocaeli Büyükşehir belediye başkan adayı olacağına ihtimal vermiyoruz. Geriye kalan İbrahim Hakkı Alptürk ve Sefa Sirmen dışında İYİ Parti’nin Kocaeli eski İl başkanı Doktor Serdar Kaman’ın da muhtemel büyükşehir adaylarından birisi olabileceğine inanıyoruz ancak gecenin sonunda da Millet İttifakı’nın Kocaeli Büyükşehir adayının mevcut İl başkanı Şanbaz Yıldız’a mecbur olma ihtimalinin de asla yabana atılmaması gerektiğini düşünüyoruz.

Bu kadar bilinmezliğin ve gecikmenin dışında yoluna sağlam adımlar ile devam eden Tahir Büyükakın’ın, Kocaeli Büyükşehir belediye başkanı olması ve mazbatasını alıp koltuğa oturması için 31 Mart 2019 Pazar günü seçim sandıklarının açılmasını beklemekten başka yapacak fazlaca bir şeyinin kalmadığına inanıyoruz.

Tahir Büyükakın’ı zaten parti tabanı ve teşkilatları bağrına basmış, benimsemişti. Kocaeli Büyükşehir belediye başkan adaylığı yarışında, diğer partilerin henüz bir karar verememesi dolayısı ile adeta yalnız kalan Tahir Hoca için de geriye bir tek gün saymak kalıyor.

AK Parti Kocaeli teşkilatları Tahir Büyükakın vesilesi ile bize göre son dönemlerin en rahat seçim çalışmasını yapıyor. Aylar önce Kocaeli il başkanlığı için ortak karar ile görevlendirilen Avukat Abdullah Eryarsoy’un kişisel yapısı ile sağladığı birlik ve beraberlik ruhuna Tahir Büyükakın’ın kişiliğinin de kattığı enerji de katılınca Kocaeli’de sonucu daha şimdiden belli bir Büyükşehir Belediye başkanlığı yarışı yaşanmaya başladı.

Kocaeli Büyükşehir belediye başkanlığı şimdiden Tahir Hoca’ya hayırlı olsun.

Son Güncelleme: 01.01.2019 21:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37