banner55

Tarım ve Orman Bakanlığı sağlıkçılara misafirhanelerini açtı

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin talimatıyla Bakanlığa ait Türkiye genelinde ve 81 ilde bulunan 5 bin 450 oda kapasiteli misafirhaneler sağlık çalışanlarına tahsis edildi.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
05 Nisan 2020 Pazar 23:35
Tarım ve Orman Bakanlığı sağlıkçılara misafirhanelerini açtı

(BSHA)- Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin talimatıyla Bakanlığa ait Türkiye genelinde ve 81 ilde bulunan 5 bin 450 oda kapasiteli misafirhaneler sağlık çalışanlarına tahsis edildi.
Konuyla alakalı açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanlığı Destek Hizmetleri Daire Başkanı Fatih Sarıkaya, “Sayın Bakanımızın talimatlarıyla bu zor günlerde canla başla çalışan sağlık çalışanlarımızın yanında olduğumuzu göstermek ve onlara destek vermek maksadıyla ülke genelinde bulunan 5 bin 450 oda kapasiteli, toplam 307 misafirhanemizi tahsis ettik.

ÜCRET TALEP EDİLMEYECEK

Tahsis edilen misafirhanelerde kalan sağlık çalışanlarından ücret talep edilmeyeceğine vurgu yapan Sarıkaya “Tarım ve Orman Bakanlığı olarak virüsün etkilerini en aza indirmek için tüm imkanlarımızı seferber ettik ve etmeye de devam ediyoruz. Şu anda 5 bin 450 oda kapasiteli misafirhanelerimizin hemen hemen yarısı dolmuş durumda” diye konuştu.

MİSAFİRHANELERDE HER TÜRLÜ İMKAN VAR

Misafirhanelere yerleştirme işlemlerinin Valilik koordinasyonunda yapıldığını belirten Sarıkaya “Valiliklerin yetkilendirdiği il müdürlükleri bize bir liste yönlendiriyor. Bizde bu listeleri misafirhanelerdeki yetkili arkadaşlarımıza iletiyoruz ve sağlık çalışanlarımız burada konaklamasını sağlıyoruz. Sağlık çalışanlarına konaklayacakları misafirhanelerde her imkanı sunuyoruz” değerlendirmesinde bulundu. 

Tüm dünyanın ve Türkiye’nin ‘korona virüs’ salgınıyla bir mücadele içerisinde olduğunu aktaran Sarıkaya, “Bilindiği gibi yaklaşık 4 ay önce Çin’de ortaya çıkan ‘korona virüs’ salgını tüm dünyayı tehdit ediyor. Tüm dünyada olduğu gibi bizde ülke olarak bu virüs salgınıyla çetin bir mücadele içerisindeyiz. Bakanlık olarak bu mücadeleye her türlü desteği veriyoruz. Buradan Sayın Bakanımız ve şahsım adına hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, yine tedavisi devam eden tüm vatandaşlarımıza da Allah’tan acil şifalar diliyorum” dedi. 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37