banner55

Tavşancıl'da Albay Sami Bey Evi restore ediliyor

Tavşancıl'da Albay Sami Bey Evi restore ediliyor

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
19 Ocak 2017 Perşembe 11:10
Tavşancıl'da Albay Sami Bey Evi restore ediliyor



Tavşancıl 1690 No’lu parselde bulunan Albay Sami Bey Evi yenileniyor.
 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tavşancıl’da bir tarihi yapıyı daha günümüze kazandırıyor. Dilovası Tavşancıl Mahallesi 1690 Nol’u parselde yer alan üç katlı tarihi ev, restorasyon projesi kapsamında yenileniyor. Yörede Albay Sami Bey Evi olarak bilinen tarihi yapı, mimarisi ve malzeme niteliği açısından diğer Tavşancıl evlerinden farklı özellikler taşıyor. Yapı aslına uygun olarak restore ediliyor.
 
ALBAY SAMİ BEY EVİ
Dilovası Tavşancıl Mahallesi’nde bulunan yapı, Tavşancıl Kentsel Sit Alanı’nda bulunan tescilli 60’ın üzerindeki yapıdan birini oluşturuyor. 1690 No’lu parselde bulunan taş yığma yapı, ender örneklerden biri olup; yöredeki tarihsel dokunun önemli bir parçası. Yapı, yörede Albay Sami Bey Evi olarak tanınıyor.
 
TARİHİ TAVŞANCIL EVLERİ HAYAT BULUYOR
2003 yılında tescillenen sivil mimarlık örneği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın 8 yıldır devam eden “Tarihi Tavşancıl Evleri Hayat Buluyor” projesi kapsamında restore ediliyor. Duvar dokuları temizlenen yapının taşıyıcı zemin ahşap uygulamaları devam ediyor.  
 
243 METREKARE
Tavşancıl’da 1690 No’lu parselde yer alan üç katlı tarihi yapı Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından restore ediliyor. Toplam kullanım alanı 243 metrekare olan yapının bodrum ve zemin katı 80,  birinci katı ise 83 metrekare ölçülerine sahip. Binanın bodrum katı taşlık ve odalardan oluşuyor. Zemin ve birinci kata sofa, odalar, tuvalet ve banyo bulunuyor. 



Son Güncelleme: 19.01.2017 11:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37