Tavuk etinden zehirlenen 8 köpek ve 1 kedi telef oldu

Tavuk etinden zehirlenen 8 köpek ve 1 kedi telef oldu

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Ocak 2019 Cuma 16:14
 Tavuk etinden zehirlenen 8 köpek ve 1 kedi telef oldu


EDİRNE (AA) -
Edirne'de yedikleri tavuk etinden zehirlendikleri tahmin edilen 8 köpek ile 1 kedi telef oldu. İstasyon Mahallesi'ndeki boş arazilerde ölü köpekler ve kedi olduğu ihbarı üzerine belediye ekipleri olay yerine gitti.

Yapılan incelemede, telef olan 8 köpek ve 1 kedi ile karşılaşan ekipler, bölgede çalışma başlattı. Ön incelemede, hayvanların yedikleri tavuk etinden zehirlendikleri belirtildi. 

Bunun üzerine Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, gazetecilere yaptığı açıklamada, sorumluların ortaya çıkarılması için çalışma başlatıldığını söyledi.

Olayın kendilerini derinden üzdüğünü belirten Tanrıkulu, "İhbar üzerine ekiplerimizle bölgeye gidip gerekli incelemeleri yaptık. O bölgede yaptığımız araştırmalarda ölü hayvanlarla karşılaşıldı. Yaşam belirtisi bulunan hayvanlara bakımevinde hemen müdahale edildi. Ölen hayvanlarda ise inceleme yapıldı.Emniyet ekiplerimize haber verdik. Hemen suç duyurusunda bulunmak için karakola gittik. Bu olayın takipçisi olacağız. Emniyet birimlerimizin olayı en kısa sürede çözeceğine inanıyorum" dedi.
Edirne Belediyesi Hayvan Bakımevi Sorumlu Veterineri İsmail Tatlıgil de ihbar üzerine gittikleri mahallede telef olan 8 köpek ve 1 kedi ile ile kısmen zehirlenen 3 köpeği incelemek üzere bakımevine getirdiklerini ifade etti.

3 köpek kurtarıldı

İhbar üzerine olay yerinde detaylı arama yaptıklarını belirten Tatlıgil, "Etrafta telef olmuş 8 köpek ve 1 kedi bulduk. Yaşam belirtisi olan 3 köpeğe de ilk müdahaleyi orada yaptık.  Zehirlenme belirtilerini yoğun şekilde gösteren ve neredeyse ölmek üzere olan 3 köpeği kurtardık. Toplamda 8 köpek ve 1 kedi telef oldu." diye konuştu. 

Tavuk kırıntılarında mavi yeşil macun kıvamı maddeye rastladık

Ön inceleme yaptıklarını anlatan Tatlıgil, şu bilgileri verdi: 

Yaptığımız nekroskopide iç organlarda kanamalar göze çarptı ve karın boşluğunda bol miktarda sıvı vardı. Daha sonra mide içini kontrol ettik. Mide içinde, inceleme sırasında yolda bulduğumuz, üzerinde zehir olduğunu tahmin ettiğimiz kanatlı parçalar vardı. Oradaki tavuk kırıntılarında mavi yeşil macun kıvamı maddeye rastladık. Yaptığımız ön incelemeler, tavuk kırıntıları üzerine sürülmüş fare zehrinin, hayvanların telef olmasına yol açtığını gösteriyor.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Son Güncelleme: 11.01.2019 16:16
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37