TBMM Başkanı Kahraman: Türkiye darbe görmeyecektir

TBMM Başkanı Kahraman: Türkiye darbe görmeyecektir

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Nisan 2017 Cumartesi 15:52
TBMM Başkanı Kahraman: Türkiye darbe görmeyecektir


TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında milletin demokrasisine sahip çıktığını belirterek, "Benim kesin kanaatim bundan sonra Türkiye darbeler dönemini görmeyecektir, darbe görmeyecektir. Türkiye gelişmesini devam ettirecektir" dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Hereke Halı Fabrikası'nda incelemelerde bulunduktan sonra Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu makamında ziyaret etti. Kahraman burada yaptığı açıklamada, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi önünün kesilmek istediğini belirterek, "Türkiyemizin önü kesilmek istendi ve 15 Temmuz gecesi millet bir bütün halinde tek vücut oldu. Bu özlenen bir tablodur ve giderek bu tablo güçlenecektir, buna inanıyorum. Türkiye demokrasiyi özümsediğini ortaya koydu. Meydanlarda her partiden insanlar ay yıldızın gölgesinde olduklarını ve parti rozetlerini bir tarafa bıraktıklarını ortaya koydular" dedi.

Kahraman, 15 Temmuz'dan sonra siyasi partilerin irade beyan ettiğini söyleyerek, "Darbe üreten bir sistemin elden geçirilmesi doğru bir hadisedir. Siyasi partiler bu noktada irade beyan etmişlerdi yeni bir anayasa olsun diye. Mecliste buna ait bir çalışma yaptık. Fakat neticeye gitme durumu olmadı. Türkiye kendi ayağına bağlayan pranga şeklinde olan mevzuattan kurtarılmalıdır. Sistem tam demokratik olmalıdır" diye konuştu.

DEMOKRASİ KÜLTÜRÜ GELİŞTİ, BU ÇOK GÜZEL

15 Temmuz'da milletin demokrasiye sahip çıktığını ifade eden Kahraman şöyle konuştu:

"Gücümüzün farkında olmalıyız ve gücümüzü ortaya koymalıyız. Dünyada ümidiz, gönül ve kültür coğrafyamızın ümidiyiz. Bu yolda inşallah devam edeceğiz ve gelişmemiz devam edecek. Biz inşallah ötelere doğru gideceğiz ve yolumuz kesilmeyecek. 15 Temmuz'un ispat ettiği bir nokta oldu. Hangi siyasi parti ve görüş olursa olsun demokrasiden taviz vermeyen bir yapıya ulaştık.

Demokrasi kültürü gelişti, bu çok güzel bir şey. Herkes kendi görevini görecek. O gece eğer tahakkuk etseydi harekat 16 Temmuz'da Türkiye perişandı. Asker kıyafeti giymiş teröristlerle, bazı kendilerini bilmezlerin hareketleri önümüzü kesecekti. Gece saat 3'teki harekat öne alındı. Sayın Genelkurmay başkanımız taviz vermedi. 

Cumhurbaşkanımız vatandaşımızı meydanlara çağırdı, önleyici de o oldu. Millet de demokrasisine sahip çıktı, parti gözetmeden ay yıldızın altında. Benim kesin kanaatim bundan sonra Türkiye darbeler dönemini görmeyecektir, darbe görmeyecektir. Türkiye gelişmesini devam ettirecektir."

Kahraman daha sonra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'nu makamında ziyaret etti. 



Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 08.04.2017 15:59
Anahtar Kelimeler:
EDİRNEKeşanToplantı
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37