TCG Anadolu yüzer karargah olacak

TCG Anadolu yüzer karargah olacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
03 Mayıs 2017 Çarşamba 17:35
 TCG Anadolu yüzer karargah olacak


 
DONANMA Komutanlığı Gölcük Tersanesi Komutanlığı Plan Keşif ve Dizayn Müdürü Yüksek Mühendis Albay Levent Bektaş, 2018 yılında denize indirilecek Türkiye'nin kapasitesi en yüksek çok maksatlı amfibi hücum gemisi TCG Anadolu'nun yüzer karargah olacağını, hava ve deniz unsurlarını karargahta planlayıp karar alma imkanı sağladığını söyledi.

Kocaeli Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Barbaros Denizcilik Kulübü'nce düzenlenen 2'nci Ulusal Barbaros Denizcilik Kongresi Kocaeli'nin Başiskele İlçesi'nde bulunan bir otelde düzenlendi. Toplantıya Kocaeli Vali Yardımcısı Osman Sarı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Gölcük Tersanesi Komutanlığı Plan Keşif ve Dizayn Müdürü Yüksek Mühendis Albay Levent Bektaş, Kocaeli Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve Kulübü öğrencileri katıldı. Kongrede denizcilikte güncel gelişmeler, deniz hukuku, deniz taşımacılığı, deniz sektöründe değişim ve gelişim konuları ele alındı.

Gölcük Tersanesi Komutanlığı Plan Keşif ve Dizayn Müdürü Yüksek Mühendis Albay Levent Bektaş çok maksatlı amfibi hücum gemisi TCG Anadolu ile ilgili son gelişmeleri paylaştı. Tuzla'daki Sedef Tersanesi'nde geçtiğimiz yıl inşasına başlanan TCG Anadolu'nun Türkiye Cumhuriyeti için çok stratejik bir proje olduğunu söyleyen Albay Levent Bektaş, "Bu gemi taarruz maksatlı bir gemidir. Ana görev fonksiyonu kuvvet aktarımı ve amfibi harekatıdır. Türkiye Cumhuriyeti için stratejik bir projedir. Hint Okyanusu, Atlantik Okyanusu'nda görev yapabilecek durumundadır. Bu gemi Türkiye'de inşa ediliyor. Geminin denize indirilmesi Aralık 2018 yılında yapılacak. 2021 yılında da geçici teslim, 2022 yılında da nihai teslim gerçekleştirilecek" dedi.

YÜZER KARARGAH OLACAK

TCG Anadolu ile ilgili teknik konularda da bilgi veren Albay Levent Bektaş konuşmasını söyle sürdürdü:

Geminin tam boyu 230 metre, genişlik ise 32 metredir. En az 9 bin mil yakıt almadan gidebilir. Ana tekne çelikten, üst yapı ise balistik korumalı çelikten imal edilecek. Bu gemide otopilot sistemi bulunmaktadır. Bu geminin en önemli kısmı müşterek karargahı. Muharebe saha sistemi, hava kuvvetleri sistemine sahip olacak. Bu yüzen bir karargahtır. Hava ve deniz unsurlarını karargahta planlayıp karar alma imkanı sağlıyor. Aynı anda 5 helikopteri konuşlandıracak duruma sahip. 

Sea Hawk ve CH-47-53 helikopterleri ve F-35 ile Osprey uçakları da gemiye inebilecek. Hafif ve ağır araçlar için iki adet araç güvertesi bulunuyor. Tanklar da dahil olmak üzere araçlar güvertede konuşlandırılabilecek. Geminin havuz güvertesi de bulunmaktadır. Ayrıca bu gemide küçük bir hastane var. Ameliyat yapma barındırma özellikleri de bulunuyor. 

Aynı zamanda insani yardım götürme anlamında fonksiyonlu bir gemi. 6 kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer (KBRN) taarruzlarına karşı bölgesi bulunuyor. 346 gemi personeli, 56 uçuş personeli, 700 amfibi personeli olacak. Silah sistemleri yüzde 50-60 yerli olacak. Bilgisayar sistemleri yerli olacak. Dizaynı İspanya dizaynı olacak. 



Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 03.05.2017 17:38
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37