banner55

TOKİ'den TIR parkı için yer istecek

TOKİ'den TIR parkı için yer istecek

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
01 Kasım 2019 Cuma 18:17
 TOKİ'den TIR parkı için yer istecek

 

Dilovası Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, başkanlığında gerçekleşti.

Dilovası Belediyesi toplantı salonunda gerçekleşen meclis toplantısında 12 gündem maddesi yer aldı. Yoklamanın ardından Başkan Şayir'in Cumhuriyetimizin 96. yılını kutlayarak başladığı gündeme dair konuşmasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın’ın Avrupa Konseyinde yaptığı konuşmaya değinerek, "Büyükşehir Belediye Başkanımızın konuşmasını gururla dinledim. Olmayan bir şeyleri varmış gibi göstererek algı yaratarak hem ülkemizi karalamak hemde ülkemiz insanını birbirine düşürmek isteyenlere bu millet fırsat vermeyecektir. Biz her zaman söylüyoruz, "Söz konusu Vatan’sa gerisi teferruattır" Onun için bizim birliğe ve kardeşliğe her zaman ihtiyacımız vardır. Tahriklerden kaçınmamız lazım. Eksiklerimiz olabilir ama onları da zamanla düzeltmesini bilmeliyiz.

HAK EDENE HAK ETTİĞİ 
CEZA VERİLECEKTİR

Biz Dilovası’nın geleceği için çalışıyoruz. Halkımıza hizmet için buradayız. Geçtiğimiz günlerde ilçemiz gündemini meşgul eden kokuyla ilgili olarak gece gündüz demeden çalışarak, takip ederek nitekim kokunun kaynağını bulduk. Hepsi tespit edildi. Kimyasal atığı çıkartan firmaya ulaştık. Kendileri bu atığın İZAYDAŞ’a verileceği şeklinde firma ile anlaştıklarını söyledi. Ancak işi alan diğer firma bu solvent bazlı kimyasal atığı İZAYDAŞ yerine ilçemize atarak çevre katliamına sebebiyet vermiştir. Biz belediye olarak bu işin üzerine gidiyoruz. Gerekli cezalar ve yaptırımlar yapılıyor. Hak eden hak ettiği cezayı alacaktır. Bu koku bir süre daha Diliskelesi mahallemizi rahatsız edecektir. Bu kimyasal atık zamanla yok olacaktır" dedi.

ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR

Çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini söyleyen Başkan Şayir, hükümetimizin ve Büyükşehir Belediyemizin desteği ile şuana kadar bir çok çalışmayı yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Millet Bahçemizi yapıyoruz. Eynerce Kavşağımız yapılıyor. Eğitime desteğimiz sürüyor. Kapalı Yüzme Havuzumuz yakında açılıyor. Alt yapı üstyapı çalışmalarımız devam ediyor. TIR parkı ile ilgili görüşmelerimiz sürüyor. TOKİ’den yaklaşık 50 dönümlük alanı alarak parkımızı yapacağız. Çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor" dedi. 

TOKİ’DEN 50 DÖNÜM ALAN İSTENECEK

Başkan Şayir, konuşmasının ardından gündem maddelerine geçti. Gündemin birinci maddesinde yer alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nden 1 adet 4x2 çift kabinli kamyonet alınması için meclis kararının alınması oy birliği ile kabul edildi. Selahattin Eyyübi ve Cemal Sazak Semt konaklarının üst katlarının İlçe Müftülüğüne tahsis edilmesi konusundaki gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi. Dış İlişkiler Müdürlüğünün görev ve çalışması yönetmeliği oy birliği ile kabul edildi.Gündemde ayrıca ilçede ki bazı mahallelerde yer alan arsa takası ve plan değişikliği maddeleri de geçerken, TOKİ’den TIR parkı için yer talebinde bulunulması için meclisin talebi konusu da oy birliği ile kabul edildi.

EMLAK VE İSTİMLAK 
MÜDÜRLÜĞÜ KURULACAK

Gündemde Belediye Başkanının diğer Kamu Kurum ve Kuruluş ve Belediye İktisadi Teşkkülü olan şirketlerle protokol yapma ve kiralama yetkisi verildi. Son olarak Belediye bünyesinde Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün kurulması oy birliği ile kabul edild. Gündem maddelerinin arından meclis sona erdi. 

Son Güncelleme: 01.11.2019 18:22
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37