banner55

Toplu taşıma esnafına 5,5 milyonluk ikinci can suyu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince toplu taşıma esnafına “can suyu” olacak 17 milyon 600 bin TL’lik desteğin ikinci dilimi de hesaplara yatırıldı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
03 Haziran 2020 Çarşamba 18:37
Toplu taşıma esnafına 5,5 milyonluk ikinci can suyu

Koronavirüs (COVİD-19) salgınının ekonomik ve sosyal hayata etkilerinin azaltılması kapsamında ve bu zor günlerde esnaf için önemli çalışmalar yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, toplu taşıma esnafına “can suyu” olacak 17 milyon 600 bin TL’lik desteğin ilkini Mayıs Ayı’nda hesaplara yatırmıştı. Bu kapsamda Kocaeli genelinde 2 bin 180 toplu taşıma esnafını ilgilendiren desteğin 5.5 milyonluk ikinci dilimi de yatırıldı.

İKİNCİ ÖDEME YAPILDI

Salgının başladığı ilk günden bugüne kadar yapılan kontrol ve denetimlerde, bulaşıcı hastalıktan önce günlük ortalama 600 bin civarında olan yolculuk sayısı bulaşıcı hastalık salgınından sonra büyük oranda azalmıştı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, meclisi 22 Nisan Çarşamba günü olağanüstü toplantıya çağırmış, koronavirüs (COVİD-19) salgınının ekonomik ve sosyal hayata etkilerini azaltmak üzere hazırlanan projeleri meclis onayına sunmuştu. Mecliste 600 binden 80 bin rakamına düşen yolculuk sayısı ile toplu taşıma esnafına bu zor günlerde seferlerine devam edebilmesi için 17 milyon 600 bin TL’lik destek kararı alınmıştı.

ESNAFIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ

Kocaeli genelinde 2 bin 180 toplu taşıma esnafını ilgilendiren 17 milyon 600 bin TL’lik destek kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Balamir Gündoğdu ve Kocaeli Otobüsçüler ve Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt can suyu paketinin ikinci taksiti için bir araya geldi. Buluşmada bir açıklamada bulunan Genel Sekreter Gündoğdu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Doç. Dr. Tahir Büyüakın’ın girişimleriyle hayata geçirilen bu cansuyu esnafımıza hayırlı olsun. İkinci 5.5 milyonluk desteğimizi hesaplara yatırdık. Bu süreç içerisinde esnafımızın devamlı yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37