Trafik kuralları ihlalleri her zaman cezalandırılacak

Güzeloğlu: Kuralların ihlali halinde gereği yapılacak

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Eylül 2016 Pazar 16:25
Trafik kuralları ihlalleri her zaman cezalandırılacak
Kocaeli Valiliği, Kurban Bayramı tatili boyunca sürücülere radar cezası yazılmamasını içeren talimatın yürürlülükten kaldırıldığını, ilgililer hakkında soruşturma başlatıldığını belirterek, bayram döneminde ve her zaman trafik kurallarını ihlal edenlerin yasalarda belirlenen cezalarla cezalandırılacağını açıkladı.

Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Emniyet Müdürlüğü bayram tatili süresince sürücülere ceza yazılmamasının istenildiği talimatla ilgili yazılı açıklamada bulundu. Kocaeli Valiliği'nin yaptığı yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"Basın ve yayın organlarında bayram süresince Kocaeli ilinde trafik kural ihlallerine ceza uygulanmayacağı, ikazla geçiştirileceği yönünde Emniyet Müdürlüğümüzce yayınlanan uygulama talimatına dayalı olarak bazı haberlerin çıktığı görülmüştür. 

Kamuoyunun da bildiği gibi bu yıl 'Tuzak Radar Uygulaması, Elektronik Radar Uygulaması, Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) uygulamaları sona ermiştir'. İlimiz trafik ekip ve görevlilerine özellikle bayram öncesi uygulamaya yönelik tedbir ve yapılacak uygulamalarda izlenmesi gereken yöntemlere ilişkin talimatta, kastı aşan yorum ve ifadelerin kullanıldığı görülmüş, anılan talimat yürürlükten kaldırılmış ve konuya ilişkin ilgililer hakkında inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Trafik güvenliğinin temel unsurunun, bilimsel ve yılların deneyiminin oluşturduğu kurallar bütünü olduğu ve bu kuralların ihlalinin hoş görülmesi ve cezasız bırakılmasının mümkün olmadığı açıktır. 

Temel amaç vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak olup, her yıl trafikte yaşanan can ve mal kayıplarının yaşanmamasıdır. Bu sebeple bu bayram döneminde ve her zaman trafik kural ihlallerinin yasalarda belirlenen cezalarla cezalandırılacağı açıktır. Bütün vatandaşlarımızın ve sürücülerimizin trafik kurallarına tam olarak uymaları ve güvenli bir şekilde seyahat ederek sevdikleri ile birlikte kazasız huzur içerisinde bir bayram geçirmelerini diliyoruz."

KURAL İHLALLERİNDE CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama ise şöyle:

"Haberde yer alan hususların yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemesi için, trafik denetimlerinde ve trafik kazalarında alınacak önlemlere ilişkin ilgili yönergelere uygun şekilde uyarıcı levha konulmak suretiyle radar denetimlerine ve trafik kurallarını ihlal eden vatandaşlarımıza uyarı ile bilgilendirme yapılarak kural ihlallerinde gerekli cezai işlemlerin uygulanmasına devam edileceği şeklinde düzeltilmiştir. Haberin içeriğinde belirtildiği şekilde herhangi bir işlem yapılmaması söz konusu değildir."


KOCAELİ VALİSİ: KURALLARIN İHLALİ HALİNDE GEREĞİ YAPILACAKTIR

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu bayram tatili boyunca sürücülerin trafik kurallarına uymalarını isteyerek, "Bu bayram ve her bayram en büyük önceliğimiz, vatandaşlarımızın uzun bayram tatillerinde can ve mal emniyetlerini temin etmesi, trafik kurallarına uyarak seyahat gerçekleştirmesi, varacakları ve gidecekleri yere sağlık, huzur ve kazasız belasız gitmeleri.

Trafik kuralları; yollardaki akışın, trafik seyrinin güvenli şekilde gerçekleşmesi ve can emniyetinden başlayarak, mal dahil tüm zararların giderilmesine dönük alınmış kurallardır. Öncelikle tüm sürücülerimizin bu bayramda trafik kurallarına her açıdan tam anlamıyla uymalarını, kurallar içinde seyahat etmelerini, hiçbir şekilde hız dahil kuralları ihlal etmemelerini diliyoruz. Tüm ekiplerimiz uyarıcı, yönlendirici ve bu çerçevede tüm sürücülere yardımcı olacaklardır ama açıkça ve net olarak belirtilmelidir ki kuralların ihlali halinde gereği yapılacaktır" dedi.

Kocaeli Emniyeti'nin yazdığı talimatın kaldırıldığını söyleyen Vali Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"Trafik kurallarının ihlali, başta kuralı ihlal edenin can emniyetinden başlayarak giderilmez ve kabul edilemez sonuçlar doğurmaktadır. Bu konuda bahsi geçen yazı, kastı aşan bir yazıdır. Hemen akabinde bu yazı yürürlükten kaldırılmış, tüm birimlerimize gereği tekrar açık bir şekilde ifade edilmiştir. Vatandaşlarımız bilmelidir ki tüm trafik kuralları yürürlüktedir, uygulanmaktadır. Bayram süresince ve hiçbir gün buna dönük bir istisnamız söz konusu değildir. Bu yanlış anlamaya neden olan süreçle ilgili inceleme ve soruşturma başlattık. Vatandaşlarımız kurallara uyarak, kurallar içinde kalarak, güvenli şekilde seyahat ederek sevdiklerine kavuşsunlar."

 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 13.09.2016 14:07
Anahtar Kelimeler:
BursaYangınKurtarmaMahsur
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37