Tüm hayvanlarını kaybeden Afyonlu besiciye Gölcük’ten yardım eli

Afyonkarahisar’da yıldırım düşmesi neticesinde 16 büyükbaş hayvanı telef olan besiciye Gölcük’teki meslektaşı yardım eli uzattı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
08 Haziran 2022 Çarşamba 12:44
Tüm hayvanlarını kaybeden Afyonlu besiciye Gölcük’ten yardım eli

Afyonkarahisar’da yıldırım düşmesi neticesinde 16 büyükbaş hayvanı telef olan besiciye Gölcük’teki meslektaşı yardım eli uzattı.

Gölcüklü yaşayan yardımsever besici, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in girişimleri ile Afyon’da yıldırım düşmesi neticesinde 16 büyükbaş hayvanını kaybeden meslektaşının yardımına koştu. Gölcük İcadiye Köyünde besicilik yapan Kazım Şen, oğlu ile haberlere bakarken; Afyonkarahisarda’da Rahim Turunç adlı kişinin, yıldırım düşmesi sonucu 16 büyükbaş hayvanını kaybettiğini öğrendi.

BAŞKAN ARACILIK ETTİ YARDIMLAR SAHİBİNE ULAŞTI

Oğlu ile bir süre durumu konuşan Şen, tüm birikimini kaybeden Turunç’a yardım etme kararı aldı. Turunç’a ulaşmak isteyen Şen, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’i arayarak kendisine yardımcı olmasını rica etti. Başkan Sezer’in aracılığıyla Turunç ile görüşen Şen, teselli ettiği Afyonlu meslektaşına 2 hayvan hediye ederek destek olacağını söyledi.

HEDİYELERİNİ DUA İLE UĞURLADI

Yardımsever besicinin hayrına; Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer de nakliye desteği verdi. Kazım Şen, hediye ettiği iki büyükbaş hayvanı Gölcük Belediyesi ekiplerine teslim etti. Belediyeye ait kamyona yüklenen hayvanlar, Afyon’da yıldırım düşmesi sonucu tüm birikimini kaybeden Rahim Turunç’a teslim edilmek üzere yola çıktı.

“ALLAH NASİP ETTİ, BAŞKANIMIZ DA VESİLE OLDU”

Oğlunun bir sözü ile yardım etme kararı aldığını dile getiren Kazım Şen, “Hepimizin başına böyle kazalar gelebilir. Oğlumla evimize giderken, internet haberlerinde bu haberi gördü. Hayvanlarının öldüğüne çok üzülünce, ‘Baba şimdi bu amca ne yapacak’ diye sordu. Ben de ‘Herkes görevini yapar’ dedim. Böylece niyetimize koyduk. Gölcük Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer ağabeyimi aradım, ‘Bunlara ulaşabilir misin başkanım’ dedim. Yarım saat sonra bilgi verdi ulaşmış kendilerine. Allah nasip etti, başkanımız da vesile oldu. Allah razı olsun” dedi.

“DUALARINDAN EKSİK OLMAYALIM BİZE YETER”

Hayvanlarını özenle hazırladığını belirten Şen, “Şimdi yola çıkacak iki prensesimizi hayırlı günlerde kullanmayı nasip etsin Rahim amcamıza. Kendisini tanımıyorum, ellerinden öperim. Onlar da bu hayvanlardan alacakları güzellikleri yaşarken bizi düşünsünler, dualarından eksik olmayalım bize yeter” diye konuştu.

GÖLCÜK VEFALI, YARDIMSEVER İNSANLARIN ŞEHRİ

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Tüm birikimini bir anda kaybeden Rahim Turınç’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Uğradığı kaybın telafisinde bir nebze olsun katkı sağlayabilmekten bahtiyarız. Gölcük; deprem, sel ve yangın felaketlerinde daima mağdurların yanında ön safta yer aldı. Gölcük vefalı, yardımsever insanların şehridir” şeklinde konuştu.

BU İLK DEĞİL

Benzer olaylara çokça şahit olduğunu belirten Başkan Sezer, “Pandemi döneminde, Değirmendere’de tek geçim kaynağı olan ineği ölen yaşlı bir teyzemize inek satın almak için aradığım Kazım Şen, ‘Benim hediyem olsun ağabey’ demişti. İneği birlikte teslim etmiştik. Kazım’ın ahırda ineği bağlaması ve ailenin sevincini unutamıyorum. Allah ondan razı olsun. Hanesine mutluluk ve Halil İbrahim bereketi ihsan etsin. Hayırseverlerin de sayısını arttırsın” ifadelerini kullandı.

HEDİYELER TESLİM EDİLDİ

Kazım Şen tarafından hediye edilen 2 büyükbaş, Gölcük Belediyesi personelleri tarafından Afyonkarahisar’da Rahim Turunç’a teslim edildi. Turunç, Başkan Sezer’i arayarak, hayırsever Şen’e ve Sezer’e teşekkür ederek, dua etti.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37