Türkiye'nin dijital dönüşüm notu 3,24

30 Aralık 2021 Perşembe 14:03
Türkiye'nin dijital dönüşüm notu 3,24

Bilişim Sanayicileri Derneği, Türkiye'nin dijitalleşme notunu açıkladı: 5 üzerinden 3,24.ANKARA (İGFA) - Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) tarafından hazırlanan “Türkiye'nin Dijital Dönüşüm Endeksi 2021 Raporu”na göre Türkiye'nin dijitalleşme notu bir önceki yıla kıyasla artış göstererek 3,03'ten 3,24'e yükseldi.

Raporda, Türkiye'nin dijitalleşme hızının geçen yıla kıyasla bir miktar artış gösterdiği belirtilirken, olumlu yönde bir sıçrama için alınması gereken önlemlere de yer verildi.
 
İş dünyası mensupları tarafından doldurulan anketler ve 139 ülkeden alınan verilerin analiz edilmesiyle oluşturulan rapor, dönüşüm, ekosistem, yeterlilik, kullanım olmak üzere dört ana bileşen ve 10 farklı boyutta Türkiye'nin dijitalleşme performansı ortaya konuldu.

“Türkiye'nin Dijital Dönüşüm Endeksi 2021 Raporu”na göre, Türkiye'nin 2021 yılı dijital dönüşüm endeksi 5 üzerinden 3,24 olarak ölçüldü ve son iki yıldaki artış eğilimini korudu.

 TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kızıltan, “Elimizdeki veriler 2021 yılında dijital dönüşümün geçen yıla göre bir miktar daha artmış olduğunu gösteriyor. Pandemi ile birlikte tüm dünyada dijital dönüşümün hızlanması karşısında ülkemizde de dönüşüm hızının artmış olması sevindirici bir gelişme. Bununla birlikte ülkemizin, potansiyeli ve hedefleri göz önünde bulundurulduğunda çok daha yüksek bir sıçramaya ihtiyaç duyduğu da aşikârdır" dedi.

Bu sıçramayı gerçekleştirebilmemiz için en öncelikli olarak nitelikli işgücü kaynağının geliştirilmesi gerektiğini kaydeden Kızıltan, "Bilgi ve iletişim teknolojilerine yönelik ulusal vizyonumuzun güçlendirilmesi, girişimci ekosisteminin geliştirilmesi ve altyapı yatırımlarının hızlandırılması gerekiyor. Bu dört gelişim alanında atılacak tüm adımların TÜBİSAD olarak destekçisi ve takipçisi olacağız" dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37