Türkiye’nin ilk Marka Şehir Ajansı Gebze’de kuruldu

Türkiye’nin faaliyet alanı sadece Şehir Markalaşması olan ilk ajansı Gebze’de çalışmalarına başladı.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
15 Temmuz 2020 Çarşamba 15:26
Türkiye’nin ilk Marka Şehir Ajansı Gebze’de kuruldu

Türkiye’nin faaliyet alanı sadece Şehir Markalaşması olan ilk ajansı Gebze’de çalışmalarına başladı.

City Branding Türkiye adıyla, Gebze Cumhuriyet Meydanı’ndaki ofisinde akademik araştırmalarına başlayan ajansın kuruculuğunu, Gebze American Life Dil Okulu Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Mustafa Sedefoğlu yapıyor.

Bir ofisi de İstanbul Sancaktepe’de olan City Branding Türkiye Başkanı Sedefoğlu; lisans ve yüksek lisans eğitimini Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü ve Pazarlama (Marka) alanında, doktora çalışmalarını da Maltepe Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dalında Şehir Markalaşma ve Şehir Konumlandırma konusunda tamamladı.

Şehir markalaştırmanın bir şehrin, kentin, yerli ve yabancı turistler tarafından beğenilme ve tanınma biçimini anlamak, ölçmek, etkilemek ve yönetmekle ilgili olduğunu, böylelikle turistleri, iş adamlarını, yatırımcıları, öğrencileri ve şehre yerleşmek isteyenleri buraya çekmek ve elde tutmak için bunun temel ön koşul olduğunu belirten Sedefoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

Şehir Markalaştırma çalışmaları son yıllarda çok değişti. Artık yavaş yavaş, şehir markalaşmasının büyük ölçüde logolar, sloganlar ve reklam kampanyaları ile ilgili olduğu fikrinden uzaklaşıyoruz. Bu araçların ticari marka bilinci oluşturmada önemli bir rolü olsa da, şimdiye kadar şehirler için çok sınırlı kullanımları olduğunu biliyoruz. Birçok bilim insanı, danışman ve uygulayıcı, “marka” kavramının mekânlara uygulanmasının oldukça karmaşık olduğunu ve kimlik, kültür, etkileşim, işbirliği veya sosyal medya öneminin kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesinin gerektirdiğini fark etmişlerdir.

City Branding Türkiye olarak; ülkemizin güzide şehirlerini, ilçe, köy, göl ve nehirlerini, yeterince ön plana çıkmamış, gizli kalmış yerlerini, insanların zihninde konumlandırarak markalaştırıp, dikkatleri buraya çevirmeye çalışacağız. Böylelikle; o bölgeye yerli ve yabancı turist çekerek, yöre insanının maddi ve manevi olarak kalkınmasına destek olmuş olacağız. Tek işimiz, uzmanlık alanımız şehirleri markalaştırmak olduğu için, tüm odağımızı çalışmamıza verebileceğiz.”

İlk çalışmasına; Dilovası’nın marka algısı ve konumlandırılmasıyla ilgili olarak yaptığı araştırmayla başlayan City Branding Türkiye, özellikle Kocaeli ve İstanbul il ve ilçelerinden başlayarak tüm Türkiye’ye hizmet verecek.

Son Güncelleme: 15.07.2020 19:50
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37