TÜRKONFED İstanbul seçimlerinde iyi bir sınav verilmedi

TÜRKONFED İstanbul seçimlerinde iyi bir sınav verilmedi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Mayıs 2019 Salı 14:07
 TÜRKONFED İstanbul seçimlerinde iyi bir sınav verilmedi


İstanbul
seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) bir basın açıklaması yaptı. 

Yapılan açıklama şöyle:

 İstanbul yerel seçimlerinin sonuçlandırılmasında demokratik meşruiyet ve uluslararası demokratik standartlar açısından iyi bir sınav verilmemiştir. 

31 Mart’tan bu yana seçim sistemine ve seçim süreci ile en yüksek yargı organlarının kararlarına dahi güvensizlik oluşmuş, seçilen yöneticilerin de uluslararası itibarını olumsuz etkileme riski doğmuştur.  

1 Nisan sabahından başlamak üzere toplumun tüm kesimlerinin beklentisi; uzlaşma kültürü ile katılımcı ve kapsayıcı bir yönetim anlayışının yerel yönetimlerde hayata geçirilmesi; ülkemizin sürdürülebilir kalkınması ve büyümesi için yapısal ve ekonomik reformların bir an önce uygulanması; demokrasi kültürünün geliştirilmesi ve hukukun üstünlüğü ile güven veren bir atmosferin yaratılması iken; yeniden seçim ortamına dönmek Türkiye için büyük bir kayıptır.

Ne yaparsak yapalım; kapıları açan anahtar hukukun üstünlüğüdür. 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul seçimlerinde hepimize büyük bir sorumluluk düşmektedir. Siyasetin ayrıştıran ve kutuplaştıran söylemlerinin bir yana bırakılması; eşit ve adil bir seçim sürecinin sağlanması; güven ve şeffaflık çerçevesinde kurumların bağımsızlığı ile tarafsızlığının gözetilmesi; her şeyden önce adalet duygusunun yeniden tesisi en büyük temennimizdir. İhtiyacımız olan seçim değil, demokratik reformlarından güç alan, uluslararası itibarı yüksek, süreçleri şeffaf, yatırımcıların güven duyduğu, sürdürülebilir büyüme için katma değerli üretim ve katma değerli ihracatı odağına almış, sanayi ile büyüyen bir Türkiye’dir.


TÜRKONFED HAKKINDA: 


Çatısı altında 29 federasyon ve 247 dernek üzerinden 25 bin iş insanı ve 40 bine yakın şirket yer alan TÜRKONFED, üye tabanı ile toplam (enerji dışı) dış ticaretin yüzde 83'ünü, tarım ve kamu dışı kayıtlı istihdamın yaklaşık yüzde 55’ini sağlamaktadır. İstanbul, Batı Anadolu, Marmara ve İç Anadolu, Trakya, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Orta Anadolu, Kuzey Anadolu, Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Güney Ege, Doğu Marmara, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz, Güney Marmara, Çukurova, Kuzey Marmara, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Güneydoğu, Zafer, İpekyolu, Kapadokya, Mevlana, Doğu, Serhat, Dicle ve Fırat Sanayici ve İşadamları Federasyonu’nun yanı sıra Sektörel Dernekler Federasyonu, Moda ve Hazır Giyim Federasyonu, Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu da TÜRKONFED üyeleridir. TÜRKONFED, Avrupalı KOBİ’lerin çatı örgütü olan ve 12 milyon firma ve 55 milyon çalışanı temsil eden Avrupa KOBİ Birliği (SMEunited) üyesidir.

Son Güncelleme: 07.05.2019 14:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37