banner55

Türk'ün kanayan yarası Doğu Türkistan

Türk'ün kanayan yarası Doğu Türkistan

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
02 Mart 2019 Cumartesi 14:33
 Türk'ün kanayan yarası Doğu Türkistan
 
Gebzeli Genç İşadamları tarafından düzenlenen ve Prof. Dr. Abdürreşit Celil Karluk’un konuşmacı olarak katıldığı Doğu Türkistan programına yoğun katılım oldu. 

Gebze Kültür Merkezi'nde düzenlenen programda Prof. Dr. Karluk'un anlattıkları karşısında salonda zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Gebzeli Genç İşadamlarından Çin tarafından Doğu Türkistan’a karşı yaşatılan insanlık dramını konu alan harika bir organizasyon hayata geçirildi. Programa konuşmacı olarak katılan Prof.Dr. Abdürreşit Celil Karlu, Çin’in Doğu Türkistan’a yapmış olduğu zulümlerden bahsederek, "Görmezden gelmek olmaz. Oradakiler maddi bir beklenti içinde değil. Bekledikleri şey soydaşlarının kendilerinin sesini duyurması" dedi.
İŞKENCE ŞAHİTLERİ ANLATTI
Hiçbir suçu olmamasına rağmen Çin tarafından keyfi bir uygulama ile aylarca işkence kamplarda tutulan ve bu esaretten kurtulan Kazakistanlı Ömer Bekalı ve Gülbahar Celilova’nında konuşmacı olarak katıldıkları programda ikili anlattıkları ile dinleyenlerin kanını dondurdu. Doğu Türkistanlı olmamasına rağmen Uygur Türkü kökenli oldukları için terörist suçlaması ile aylarca işkenceye maruz kalan Kazakistanlı Ömer Bekalı, esir zamanlarının 8 ayını, elleri ve ayakları ağır zincirler ile bağlı şekilde geçirdiğini dile getirdi. 
Bir diğer canlı şahit Gülbahar Celilova ise yaşadıklarını yaşlı gözlerle anlatırken, esir zamanlarında içeride karşılaştığı Doğu Türkistanlı esirlerin kendisine "Sen Doğu Türkistanlı değilsin. Bir süre sonra çıkarsın ama biz çıkamayız. Bizim sesimi duyur" şeklinde istekte bulunduklarından bahsetti.
Son Güncelleme: 03.03.2019 00:31
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37