Üçüncü toplantı tamamlandı... TİSK'ten ilk açıklama geldi

09 Aralık 2021 Perşembe 12:55
Üçüncü toplantı tamamlandı... TİSK'ten ilk açıklama geldi

Asgari Ücret Komisyonu'nun üçüncü toplantısı tamamlandı. Özellikle vergi indirimi ve teşvik konusunda ücretin belirleyici olacağını belirten TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, "Ülkenin üçlü imzaya ihtiyacı var" dedi.ANKARA (İGFA) - Asgari Ücret Komisyonu’nun üçüncü toplantısı Türkiye İşveren Sendikaları Konferderasyonu'nun (TİSK) ev sahipliğinde bugün tamamlandı. TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol'dan ilk açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından da paylaşımda bulunan Akkol, dengeli, çalışanların enflasyon karşısında ezilmeyeceği, aynı zamanda uzun vadeli yatırım ve istihdam döngüsünü kırmayacak bir asgari ücret beklentilerini sunduklarını söyledi.

"ÜÇLÜ İMZAYA İHTİYAÇ VAR"

Bu yıl için en büyük temennimizin kamu, işçi, işveren olarak üçlü mutabakat ile kararı imzalamak olduğunu belirten TİSK Başkanı Akkol, bugüne kadar yapılan toplantılarda ücret miktarının konuşulmadığını anımsatarak,  "Bazen bizlere düşük gelen bazen bizlere yüksek gelen farklı farklı rakamlar zikrediliyor. Bu rakamları çözmede devletimizin işverene vereceği teşviklerin, çalışanlara yapılabilecek bir takım vergi indirimlerinin hakikaten oyunu çok rahatlatacağını düşünüyoruz. Özellikle vergi indirimi ve teşvik konusu burada belirleyici olacaktır. Bu destekleri de alabilirsek biz 3’lü imzaya ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Burada TİSK çok kuvvetli bir irade ortaya koyuyor. Eylül ayından beri biz 3’lü imza istiyoruz. Ülkenin buna ihtiyacı var" diye konuştu.

https://twitter.com/Tisk_kurumsal/status/1468878074011963394

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37