Uluslararası Boat Show Tuzla Deniz Fuarı, 2 Ekim’de kapılarını açacak

2021 yılının ilk 6 ayında Denizcilik, Türkiye’de ihracatını en fazla artırma başarısını gösteren sektör oldu. Sektörün önemli aktörlerinden; yat üreticileri, pandemi döneminde sipariş rekorları kırarken, ülkemizin deniz üzerinde düzenlenen en büyük fuarı Uluslararası Boat Show Tuzla, 2-10 Ekim 2021 tarihleri arasında sektörün deniz üzerinde en büyük buluşması olarak deniz tutkunlarını bir araya getirecek.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
29 Eylül 2021 Çarşamba 15:38
Uluslararası Boat Show Tuzla Deniz Fuarı, 2 Ekim’de kapılarını açacak

2021 yılının ilk 6 ayında Denizcilik, Türkiye’de ihracatını en fazla artırma başarısını gösteren sektör oldu. Sektörün önemli aktörlerinden; yat üreticileri, pandemi döneminde sipariş rekorları kırarken, ülkemizin deniz üzerinde düzenlenen en büyük fuarı Uluslararası Boat Show Tuzla, 2-10 Ekim 2021 tarihleri arasında sektörün deniz üzerinde en büyük buluşması olarak deniz tutkunlarını bir araya getirecek.

Avrupalıların yanı sıra özellikle Orta Doğu, Türki Cumhuriyetler, Ukrayna ve Rusya‘nın da büyük ilgisi olan Uluslararası Boat Show Tuzla Deniz Fuarı’nda yat firmaları, geçen yıla göre %30 civarında satış artışı bekliyor. 2022’in en özel tekne tasarımları, 2021’nin son avantajları ve ödüllü tasarımların yanı sıra sektörün en önemli markalarının Dünyada ve Türkiye’de ilk kez sergilenecek lansman tekneleri Uluslararası Boat Show Tuzla Deniz Fuarı’nda meraklıları ile buluşacak.

Uluslararası Boat Show Tuzla Deniz Fuarı, 2-10 Ekim 2021 tarihleri arasında, 200’ün üzerinde yerli üretim ve ithal teknenin sergileneceği, Viaport Marina’nın lüks ve konforlu ortamında, Alışveriş Merkezi, Tema Park, Aslan Park gibi Güvenli Turizm Sertifikasına sahip eğlence merkezlerinin sunduğu çeşitlilik ve etkinliklerle, en üst düzeyde hijyen ve güven ortamında gerçekleşecektir. Açık havada olmanın avantajının yanı sıra Uluslararası Boat Show Tuzla Deniz Fuarı için hijyen ve güvenlik önlemleri, uluslararası kuruluşların denetiminde üst düzeyde alınacaktır.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK DENİZ FUARI ULUSLARARASI
BOAT SHOW TUZLA’DA 200’ÜN ÜZERİNDE TEKNE SERGİLENECEK

Fuar, her bütçeye uygun fiyatlarda ve boyları 5 metre ile 40 metre arasında değişen 200’ün üzerinde tekneyi yeni sahipleri buluşturmak için kapılarını açacaktır. Toplam değeri 1 Milyar TL’yi geçen ultra lüks mega yatlar, motor yatlar, katamaranlar, yelkenliler ve guletlerin, denize tutkun olanlar ve pandemi ile birlikte hayatımıza giren sosyal mesafe – izolasyon gerektiren yeni yaşam tarzını sürdürmek isteyenler ile teknede sağlıklı yaşam düsturundan vazgeçemeyenlerin buluşacağı Boat Show Tuzla Deniz Fuarı’nda, düşük bütçeyle deniz keyfini yaşamak isteyenler için fiyatı 90 bin TL’den başlayan ekonomik tekneler de yer alacaktır.

Pandemi sonrası tüm dünyada ekonomi daralma yaşarken, güvenle tatil yapmanın alternatiflerini arayanlar, bu yıl da yat sektörünün yüzünü güldürdü. Gerek yat üreticileri, gerekse izole yeni yaşam standartlarına uygun tatil için tekne sahibi olmayı düşünenleri deniz üzerinde, Viaport Marina’nın lüks ve konforlu ortamında buluşturacak olan Uluslararası Boat Show Tuzla Deniz Fuarı’na şimdiden yoğun ilgi kendini hissettiriyor.

HER BÜTÇEYE UYGUN TEKNELER, ULUSLARARASI BOAT
SHOW TUZLA AVANTAJLI KREDİ VE TAKSİT OLANAKLARIYLA
HERKESİ DENİZDE GÜVENLİ VE SAĞLIKLI TATİLLE BULUŞTURACAK

Dünyanın en önemli yat üretim merkezlerinden biri olan Türkiye tersaneleri, pandemi sürecinde sosyal mesafe ve izole hayat tarzı gerekliliği nedeniyle aile tipi 16-25 metre arası teknelerin üretimine yöneldi. Denizlerde güvenle tatil yapmanın yanı sıra, doğayla iç içe olmak ve izole tatil imkanı sunan teknelere yönelik ilgi sadece Türkiye içinden değil, yurt dışından da geldi. Türk yat üreticileri, yurt dışından da birçok sipariş için ön anlaşma yapmaya başladı.

Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği'nin (GYHİB) açıklamasına göre, 2021 Yılı Mayıs ayı içerisinde 136 milyon dolarlık ihracat kaydederek 2020 yılı Mayıs ayına kıyasla ihracatını %134 oranında artıran Gemi Yat ve Hizmetleri Sektörü, Türkiye'de ihracatını en fazla artırma başarısını gösteren sektör olmuştur.

Fiyatları 90 bin TL ile 80 Milyon TL arasında değişen 200’ün üzerinde teknenin sergileneceği Uluslararası Boat Show Tuzla Deniz Fuarı’nda bu yıl 500 Milyon TL satış hedefleniyor. Her yıl %20 oranında büyüyen sektörün en büyük buluşması olarak nitelendirilen Uluslararası Boat Show Tuzla’da sektör tek çatı altında Viaport Marina’ da bir araya gelirken; lüksü yeniden tanımlayan pahalı tasarımlara ilginin her yıl büyümesi ve fuarda her yıl ekonomik teknelerin de oranı hızla artması sektörün büyümesine fayda sağlıyor.

Herkesin çok rahat sahip olması için bazı ekonomik dengelerin göz önünde bulundurulduğu yerli tekne üreticileri, Avrupa’da 2-2,5 Milyon Euro civarında satılan aynı boyda ve özellikte tekneyi Türkiye’de 1 Milyon Euro’ya alma fırsatı sunuyor. Mega Yat üretiminde dünyada 3’üncü sırada olan Türk tersanelerinin üstün kaliteli üretilmiş tekneleri, Avrupa’nın yarı fiyatına üretebilmesi, dünyada tekne alıcılarının ilgisini Türkiye’ye yönlendiriyor.

KATAMARANLAR AİLELERİN GÖZDESİ OLURKEN
12-20 METRE ARASI TEKNELERE DE İLGİ BÜYÜK

Uluslararası Boat Show Tuzla Fuarlar Direktörü Gökmen Aydın, fuarla ilgili açıklamasında dünyada değişen tatil anlayışı ve bu durumun yat sektörüne etkisinden bahsetti. Uygun fiyata güvenle tatil yapmak isteyenlerle tekne üreticileri ve ithalatçıları Viaport Marina’nın muhteşem ortamında buluşturacaklarının altını çizen Aydın, “Dünya genelinde yaşanan pandemiden dolayı sosyal yaşantılarda çok büyük değişiklik söz konusu… İzole yaşam tarzı, uzunca bir süre hayatımızın bir parçası oldu ve böyle devam edecek gibi görünüyor. Bu süreç, tekne sektörünü olumlu yönde etkilemektedir.” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Boat Show Tuzla Deniz Fuarı; üstün performanslı, şık dekorasyonlu dünyaca ünlü mega yat, motor yat, katamaran ve yelkenlileri bir araya getirirken, İthal ve yerli üretim mega yat, yelkenli, motor yat markaları, tekne imalatı ekipmanları, her türlü tekne aksesuarları, şişme bot, iç ve dıştan takma motor markaları, yelken kulüpleri, su sporları malzeme ve ekipmanları, eğitim kurumları, charter ve broker firmaları, marinalar, konsepte uygun giysi marka ve üreticileri, sektörün ileri gelen kurum ve kuruluşlarının da yer aldığı büyük bir organizasyona ev sahipliği yapacak.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37