Ünal: 10 din görevlisi virüsten hayatını kaybetti

Türk Diyanet Vakıf – Sen Genel Başkanı Nuri Ünal Kocaeli medyası ile buluştu.

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
11 Aralık 2020 Cuma 12:21
Ünal: 10 din görevlisi virüsten hayatını kaybetti

Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, "Şu an itibariyle 10’a yakın din görevlisi COVİD nedeniyle vefat etti" dedi.

Türk Diyanet Vakıf Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, bugün zoom programı üzerinden basın toplantısı gerçekleştirdi. Sendika binasında gerçekleştirdiği canlı basın toplantısında Ünal, "Şu an itibariyle 10’a yakın din görevlisi COVİD nedeniyle vefat etti. Genel anlamda vefat eden şu an 10 kişiyi geçti. Önümüzdeki günlerde de kurumumuz net bir sayı açıklar diye düşünüyorum" dedi.

COVİD NEDENİYE 10'A YAKIN DİN GÖREVLİSİ VEFAT ETTİ

Mart ayından beri bu salgınla ülkemiz mücadele ediyor. Burada esas sorumluluk Sağlık Bakanlığı’na ait ama vatandaş olarakta bu süreçte salgının yayılmaması için hepimize ayrı ayrı görev düşüyor. Burada bütün kamu çalışanları gibi din görevlilerimiz Mart-Haziran ayı içerisinde camilerimizde cemaatle ibadete ara verildi. Din görevlilerimiz de 24 saat nöbet sistemiyle kaymakamların oluşturduğu vefa destek gruplarında görev yaptılar. Aynı zamanda bu görevler sırasında din hizmeti de yürüttüler. Ekstra hiçbir ücret almadılar ve talep etmediler. Bu süreçte vefat eden arkadaşlarımız da oldu. Şu an itibariyle 10’a yakın COVİD nedeniyle vefat etti. Genel anlamda vefat eden şu an 10 kişiyi geçti. Önümüzdeki günlerde de kurumumuz net bir sayı açıklar diye düşünüyorum" dedi.

EN BÜYÜK SIKINTI LOJMAN

Ünal açıklamalarının devamında, "Arkadaşlarımızın en büyük problemlerinden biri lojmanla ilgili sıkıntılardır. Camiiye verilen değer aynı şekilde toplumu din konusunda aydınlatmak için olan görevlilerimizin de oturacağı lojmanları mutlaka yaptırmak gerekir. TOKİ maliyetiyle çok kolay yapılabilir. Camiilerin yanında oturmalı hocalarımız. Aynı şekilde camiilerimiz de iki tane saat takılma mecburiyeti var aydınlatma ısıtma soğutma ayrı saatlerdir. Bu saatlerde de aydınlatmayı devletimiz karşıladı. Ancak ısınma ve soğutmayla ilgili vatandaşlarımız tarafından karşılanıyor bu da sıkıntı teşkil ediyor bazı arkadaşlarımız kendi maaşlarından karşılıyorlar. İsrafa kaçılmadan bütçe ödenmesi gereklidir.

AK PARTİ VE MHP'YE SUNDUK

2019’da bir yasa çıktı. 2019 Temmuzdan sonra 4-B sözleşmeler bulundukları yerde 4 yıl görev yaptığında kadroluya geçiyorlar. Öncekiler süresiz sözleşmeli. bu 17 bin kişi sadece diyanette. Şu an da bu arkadaşlarımız mahkemeyi kazandı ve göreve başladılar. Mahkeme bu arkadaşlarımızın talebini doğru karşıladı. Geçtiğimiz günlerde bu konuları MHP ve AKP’ye sunduk. Adalet bakanımıza da bu konuyu mutlaka gündeme getirin bu insanları mahkeme kapılarında değil, TBMM’de çıkacak bir maddeyle arkadaşlarımız kadroya geçsin dedik. İnşallah sesimizi duyarlar bunu da hatırlatmış olalım.

AYLIK 900 TL ÜCRETLE GEÇİNİYORLAR

Bizim vekil, fahri, imam müezzinlerimiz var. Bunlar da aylık 800-900 TL ek ders olarak ücret alıyor ve bunla geçiniyor. Ancak en son 2011’de bir alım olmuştu. Şu an itibariyle bununla ilgili ciddi anlamda bir çalışma yapmaya gayret gösteriyoruz. Bu arkadaşlarımızın da artık 2011’den 2020’ye girdik. 10 yıldır bu görevi yapıyorlar. Şu an bu görevleri bittiği an işsiz kalacaklar. Marketlerde çalışan arkadaşlarımız var. Engelli vatandaşlarımıza Kur-an öğreten, onlara ses olan, el olan Kur’an kursu öğreticilerimizin kadro talepleri var. Bununla ilgili de uğraşıyoruz.

1100 CİVARINDA ENGELLİ PERSONELİMİZ VAR

Şu an itibariyle 1100 civarında engelli personelimiz var. Diyanet İşleri’nde. Çoğu kurumlarımız bu engelli çalıştırmada biraz cimri davranıyorlar ama her kurumun %3 engelli çalıştırması gerekiyor. O yüzden bazı şeyleri göstermelik değil, samimi olması gerekir. Bu engelli vatandaşlarımızın göreve alınması gerekiyor. Bir engelli vatandaşımız öyle güzel bir sergi açmış ki. Elleri kolları yok ağzıyla müthiş eserler meydana getirmiş. Her engelli vatandaşımızın o imkanları görmesi zor ama devletimiz güçlü, buna inanıyoruz. Sosyal Devlet olma anlayışıyla bu vatandaşlarımızın önündeki engelleri kaldıracak güçtedir. İnanıyorum ve bu yapılmalı. Fahri din görevlileri hakkında da demek istediğimiz budur" dedi.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37