Üzülmez'den Bosna'da Türkçe sınıfı

Üzülmez'den Bosna'da Türkçe sınıfı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
21 Mart 2017 Salı 13:51
Üzülmez'den Bosna'da Türkçe sınıfı
TDBB yönetim kurulu üyesi de olan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Yunus Emre Enstitüsünün "Tercihim Türkçe Projesi" kapsamında, Bosna Hersek'in Bihaç şehrindeki Harmani 1 İlköğretim Okulunda Türkçe sınıfı açtı.

Dostluk ve kardeşlik duygularının her daim pekişerek geliştiği Bosna Hersek ve  kardeş kent Bihaç’da, Kartepe Belediyesi desteği ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği iştirakiyle kurulan Türkçe sınıfı, Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç, Una-Sana Kantonu Eğitim Bakanı Sanela Cenanovic, Bihaç Belediye Başkanı Suhret Fazlic, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman, öğretmen ve öğrencilerin katılımı ile  açıldı.

Gurur ve mutluluk birarada

Açılışta kısa bir konuşma yapan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Bihaç ile "kardeş belediye" olduklarını belirterek, bu tür projelere özellikle 15 Temmuz sonrası çok daha fazla ihtiyaç olduğunu vurguladı. Daha önce de Bihaç’ da bir hastaneye çocuk ve kadın doğum bölümü kazandırdıklarını hatırlatan Başkan Üzülmez, "Şu an burada sanki Türkiye’de bir okuldaymış gibi gurur duydum ve duygulandım.Bugün çok ayrı  ve özel bir gün. 

Bosnalı Müslüman çocuklarımız atalarının kültürüne ve diline hasretler. Bizler ne kadar fazla onların yanında olabilirsek, sınırlar ve mesafe ne olursa olsun onların minik kalpleri bizler yani Türk kardeşleri için atıyor. Biraz önce Milli Marşımız çalarken yavrularımızın kalplerinin nasıl attığını ve ne kadar içten eşlik ettiklerini bizzat gördüm. 

Emin olun, biz de  milli müsabakalarda  Bosna Milli Marşını dinlerken aynı şeyleri hissediyoruz. Bu kardeşlik bu dostluk duygusu, bizi ayakta tutan yegane değerlerimizden bir tanesi. Bunu korumak ve yaşatmak da boynumuzun borcudur. Yeni Türkçe sınıfımız Bosnalı kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Türkçe’nin seçmeli ders olarak öğretildiği Harmani 1 İlköğretim Okulunda yapılan açılış programı, öğrencilerin Türkçe şiirler okuyup, şarkılar söylemesi ile devam etti. Kartepe Belediyesi’nin Kardeş Belediyesi olan Bihaç’da açılan Türkçe sınıfı için bir araya gelen protokol, çocukların performanslarını gurur ve mutlulukla izlerken, günün anısına birbirlerine hediyeler vererek hatıra fotoğrafı da çektirdiler. 



Son Güncelleme: 21.03.2017 13:58
Anahtar Kelimeler:
SözleşmeDİSKTİS
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37