Vatandaş isterse fiyatları düşürür

Vatandaş isterse fiyatları düşürür

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
07 Ocak 2017 Cumartesi 23:44
Vatandaş isterse fiyatları düşürür

  
Hizmete açıldığı günden itibaren geçiş ücretinin pahalı olması nedeni ile sürekli eleştirilen Osmangazi Köprüsünden vatandaşın duyarlılığına daha fazla kayıtsız kalamayan yetkililer geçen hafta geçiş ücretinin 89 liradan 65 liraya indirildiğini açıklayınca biz yine bu sütunlarda “Madem Köprü geçiş ücreti 25 lira aşağıya çekildi o halde Eskihisar-Topçular arasında sefer yapan Feribotlarında indirime gitmesi gerekir” talebinde bulunmuştuk.

Bizimle birlikte çok sayıda vatandaşımızın çağrılarına daha fazla dayanamayan yetkililer “Eskihisar-Topçular arasında bu zamana kadar 60 lira olan geçiş ücretini 45 liraya indiriyoruz, bileti gidiş dönüş alan yolcularımız ise 90 lira yerine 80 lira ödeyecekler” diye fena sayılmayacak bir indirime gitmek zorunda kaldılar.

Medya kuruluşlarında yer alan Terör haberlerini bir kenara bıraktığımızda vatandaşın okumak, öğrenmek istediği haberlerin başında ekonomi ile ilgili duyurular geliyor, Her geçen gün ekonomik manada daha büyük sıkıntılar ile karşı karşıya kalan vatandaşlarımız hayatını kolaylaştıracak ekonomik yaptırımları can kulağı ile dinliyor olumlu haberlere seviniyor olumsuzluklar karşısında ise bela okuyup duruyor.

Mutlaka hesabı yapılmıştır ancak ekonomistlerin daha fazla bir şekilde Bordrolu çalışanların aldıkları maaşın ne kadarının temel ihtiyaçlarına ayırdıklarını bu hesabı yaptıktan sonra Avrupa ile bir karşılaştırma yaptıktan sonra bunu daha kısa vadeler ile kamuoyuna aktarmaları gerekmektedir ki bizde ne olup bittiğini daha yakınan öğrenelim.

Mesele sadece bir araç almakla elbette ki bitmiyor, Aracı kullanabilmek için yakıt lazım, Yakıt parasını bulsanız, Aracın kasko ve trafik gideri var, onu da hallettiğinizde artık her an karşımıza çıkan OGS yada HGS giderleri var, aracın servis parası, Paralı otoyol, Paralı köprü geçişleri, Paralı feribot geçişleri derken ortaya hiçte hafife alınamayacak son derece büyük bir masraf çıkıyor.

Özellikle bordrolu olarak çalışan kesimden Devlet zaten son derece  büyük oranda vergi kesiyor, kestiği son derece büyük vergilere rağmen başta belediyeler olmak üzere hemen her kurum nerede ise vatandaşın attığı her adımdan vergi alacak noktaya kadar gelmiş durumda, Hem vergi almak sonrada bizden aldıkları vergiler üzerinden hayatımızı zorlaştıracak vergileri bir daha tahsil etmek nasıl bir duygudur anlamakta doğrusu zorluk çekiyoruz.

Tekrar belirtiyoruz bizim Devlete ve Devlet kurumlarına karşı gelmek gibi bir derdimiz yok, Ancak 65 liraya geçilebilecek bir Osmangazi köprüsüne daha kafadan 89 lira geçiş ücreti koymak, 45 liraya hatta daha az bir rakama geçilebilecek Eskihisar-Topçular arasını yıllar yılı 60 liraya kilitlemek te insani bir duygu olmasa gerek.

Birden bire bu indirimler yapılınca insanın aklına anında temel ihtiyaçlarımız olan Elektrik-Su-Doğalgaz gibi mamülleri “Acaba daha ucuza kullanabilirmiyiz.?” Soruları geliyor, en temel ihtiyaçlarımızın bu kadar pahalı olması noktasında yapılacak itirazlar muhtemelen bu ihtiyaçların fiyatının düşmesine bizimde biraz rahat nefes almamıza vesile olabilir.

Sadece Kocaeli Büyükşehir Belediyesinde ve büyükşehir belediyesine bağlı 12 ilçe belediyesinde kaç tana makam aracı var..Bu makam araçlarında kaç koruma, kaç sürücü görev yapıyor, gibi sorulara cevap bulunsa ve gereken yapılsa  ve çözüm Türkiye’nin bütün belediyelerine ve diğer kamu kurumlarına da uygulansa sanıyoruz daha rahat bir hayat sürebiliriz.

Kocaeli’nin bir ucunda evi olan bir bürokratın görev yeri Kocaeli’nin diğer ucunda, Yine bunun tam tersi noktasında da başka bir  bürokrat var, her sabah bir makam aracı ile bu bürokratlar alınıp diğer uca getiriliyor, başka bir ilçedeki bürokratta bu ilçe merkezinde görevli onu da bir makam aracı alıp diğer ilçeye götürüyor, halbu ki evi bir ilçe merkezinde bulunan bürokratı evinin bulunduğu yerde görevlendirseniz o bürokrat muhtemelen işyerine yürüyerek gidecek her gün en az 150 kilometrelik mesafede yakıt  vs. diğer tüketimler olmayacak.

Devletin hemen her kademesinde var olan israf biraz engellense iddia ediyoruz bu israfın önlenmesi ile kalan rakam vatandaşlara dağıtıldığında büyük bir rahatlama olacaktır, Bir taraftan israfın önlenmesi diğer taraftan da temel ihtiyaçlarımız ile ilgili fahiş rakamlar bir miktar aşağıya çekilse Türk insanını daha rahatlamış bir tabloda görebiliriz.

Vatandaşlarımızın kendi hakları ile ilgili yaptırımları doğru bir şekilde yönlendirildiğinde göreceksiniz bugün son derece yüksek fiyatlarla faydalandığımız ihtiyaçların çok değil 3-4 gün içerisinde önemli miktarlarda ucuzladığı görülecektir.
Milletinin sesine hiçbir siyasetçi, hiçbir yönetici kayıtsız kalamaz, yeter ki taleplerimizi demokratik kurallar içerisinde yapalım, tepkimizi gösterelim ve nasıl sonuç alabileceğimizi de bağdaş kurarak seyredelim. 



Son Güncelleme: 07.01.2017 23:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37