Yelda Başaran’dan masabaşı çalışanları için sefertası diyeti

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
25 Ocak 2023 Çarşamba 11:19
Yelda Başaran’dan masabaşı çalışanları için sefertası diyeti

Uzman Psikolog ve yeme bozuklukları danışmanı Yelda Başaran oturduğunuz yerde zayıflamak ister misiniz? adlı kitabıyla dikkatleri üzerine çektikten sonra şimdi de, Yelda Başaran’la iyi yaşam sanatı adlı köşesindeki yazılarıyla dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor.

Yelda Başaran, “İş yerinde yüksek performans göstermek sağlıklı ve dengeli beslenmeye bağlıdır. Masa başı çalışanları gün içinde saatlerce sandalyeye bağlı kalıyor. Buna bağlı ortaya çıkan psikolojik ve fizyolojik rahatsızlıklar da çalışanları bir hayli olumsuz etkiliyor.

Masa başı çalışanları gün içinde öğle yemeğini iş yoğunluğundan dolayı dışarı çıkıp yiyemiyor ya da ofiste çıkan yemeklerden diyet programınıza uygun olmadığı için oturdukları yerde vücutlarına fazla kalori yüklemesi yaptıkları için kilo alıyorlar.

İşte masa başı çalışanlarının hem kilo almamaları hem de gün içinde için de kendilerini iyi hissetmeleri için masa başı çalışanlarına gün içinde sefer tası diyeti uygulamalarını öneriyorum” diyerek sefertasın diyetinin içinde olması gerekenlerden ve yararlarından bahsetti.

SEFERTASINIZDA OLMASI GEREKENLER:

Tencere yemeklerinden (sebze, et, çorba vb) .yanına salata, yoğurt, bir iki dilim ekmek, tok tutacak kuruyemiş, leblebi, ceviz, badem, kahve ve çay molaları için hurma, yaban mersini, kuru erik, kuru kayısı ya da mevsim meyveleri.

SEFER TASI DİYETİNİN YARARLARI

Sağlıklıdır, Zaman kazandırır, Ekonomiktir, Ruhsal ve fiziksel açıdan daha enerjik olursunuz. Başta akşam yemeği olmak üzere diğer öğünleriniz de düzene girer. Kilonuzu ve sindirim sisteminizi kontrol altına alırsınız. Geceleri daha rahat uyursunuz.

Sefer tasınızı hazırlayın, fazla kaloriden tasarruf edin. Doğru beslenin ve iş hayatınızdaki performansınız artsın.

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37