Yıldız Dağı’nda kurtarma tatbikatı

Sivas Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde her yıl olduğu gibi bu yıl da kurtarma ekiplerince telesiyejde tatbikat yapıldı.

01 Mart 2021 Pazartesi 19:09
Yıldız Dağı’nda kurtarma tatbikatı

SİVAS (İGFA) - Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve kayak merkezindeki kurtarma ekiplerinin katıldığı tatbikat gerçeğini aratmadı. Sivas İl Özel İdaresi bünyesinde faaliyet gösteren 2 bin 552 rakımlı Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde senaryo gereği, 2 kişi teknik arıza nedeniyle telesiyejlerde mahsur kaldı.

Bunun üzerine bölgeye UMKE ve kayak merkezindeki kurtarma ekipleri sevk edildi. Güvenlik önlemi alarak, telesiyeje çıkan ekipler, mahsur kalan kişileri güvenli şekilde indirdi. Nefesleri kesen tatbikatta kurtarılanlar, kar motoruyla merkezdeki tesislere götürüldü.

Tabiatın ardından açıklamalarda bulunan Yıldız Dağı Kayak Tesisi Müdürü Bayram Çelik, kayak merkezinin Türkiye'nin en ucuz, en güzel ve güvenilir kayak merkezlerinden biri olduğunu belirtti. Merkezde, kendi bünyelerinde bulunan arama kurtarma ve UMKE ekipleriyle arama kurtarma tatbikatı yaptıklarını anlatan Çelik, "Bütün güvenlik önlemlerini alarak kabinde bulunan misafirlerimizi sıkıntı olmadan indirdik. Yıldız Dağı Kayak Merkezi'nin ne kadar güvenli olduğunu ispatlamış olduk. Bu bağlamda, kayakseverleri merkezimizde güvenle ağırlamaktan gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Senaryo gereği telesiyejde mahsur kalan Aslıhan Okatan ise hayatında ilk defa tatbikatta yer aldığını belirtirken, kendilerine bu deneyimi yaşatan ekibe çok teşekkür etti.

 

Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37