Zabıta dilencilere karşı broşür dağıttı

Zabıta dilencilere karşı broşür dağıttı

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
22 Kasım 2016 Salı 13:08
Zabıta dilencilere karşı broşür dağıttı
KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi dilencilere karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla 'Dilencilere yaptığınız her yardım dilenciliği artırmaktadır' uyarısının bulunduğu broşür dağıttı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi dilenciliği meslek edinen kişilere karşı vatandaşlara bilgilendirmek için çalışmada bulundu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, İzmit Kaymakamlığı'nca yapılan toplantıda alınan karar gereğince vatandaşlara broşür dağıttı. 

Broşürlerde, 'Bir kez daha düşün. Dilencilere yaptığınız her yardım dilenciliği artırmaktadır' ve 'Dilencilere yardım etmek istiyorsanız, para vermek yerine ilgili kuruluşlara yönlendirebilirsiniz' gibi uyarıcı bilgiler bulunurken, zabıta görevlileri yapılan yardımların dilenciliği artırdığını söyledi.

Yetkililer bu yıl 96 dilenciye Kabahatler Kanunu'na göre ceza kesildiğini, ayrıca dilenen küçük yaştaki çocukların Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'ne teslim edildiğini belirtti. Ayrıca, dilencilik yapan Suriyeli mülteciler ve mağdur durumda olan dilencilere İl Sosyal Hizmetler Müdürlükleri ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne başvurmaları halinde gerekli yardımların yapıldığı bildirildi. 

Doğan Haber Ajansı

Son Güncelleme: 22.11.2016 13:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37