banner55

Zabıta'dan pazarlara bayram denetimi

Zabıta'dan pazarlara bayram denetimi

Yavuz ERCAN
Yavuz ERCAN
09 Ağustos 2019 Cuma 16:32
 Zabıta'dan pazarlara bayram denetimi

 

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri; Kurban Bayramı öncesinde pazar esnafı ile İzmit halkını en iyi ortamda buluşturmak adına kapalı ve semt pazarlarındaki denetimlerine hız verdi. 

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Kurban Bayramı öncesinde pazar esnafı ile vatandaşın daha iyi şartlarda buluşturulması amacıyla kontrollerini aralıksız sürdürüyor. Pazarlarda denetim yapan ekipler; vatandaşların alışverişlerini rahat, kaliteli ve sağlıklı bir şekilde yapabilmelerini sağlamak amacıyla; terazilerin doğru tartıp tartmadığı, fiyat etiketi ve esnaf tanıtım tabelaları konularında kontroller gerçekleştirdi.

TERAZİLER GÖRÜNÜR BİR YERDE OLSUN UYARISI

Zabıta yetkilileri, terazilerin görünür bir yerde olması gerektiğine vurgu yaparak; “Pazarda satışa sunulan ürünlerin kilogram olarak ne kadar geldiğinin açık ve anlaşılır olması için terazilerin herkes tarafından görülebilecek, açık bir alanda olması gerekir. Bu konuda pazar esnafımızın gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz” dedi. 

HASSAS TERAZİ İLE VATANDAŞIN İÇİ RAHAT

İzmit Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde pazar esnafı ile vatandaşın daha iyi şartlarda buluşturulması amacıyla kontrollerine ara vermeden devam ediyor. Kapalı ve semt pazarlarında hassas terazi bulunduğunu da hatırlatan zabıta yetkilileri; “Vatandaşlar aldıkları ürünü hassas terazide tartabilir. Alınan ürünün ağırlığında herhangi bir olumsuzluk ile karşılaşan vatandaşlarımız pazarlarda görevli olan arkadaşlarımıza danışabilirler. Hassas teraziler sayesinde hem müşterinin hem de pazar esnafının içi rahat oluyor” dedi.

DENETİMLER DEVAM EDECEK

Konuyla ilgili konuşan zabıta ekipleri; “Yaptığımız denetimlerde genellikle kurallara uyulduğunu gördük. Kurallara uyan esnafımıza teşekkür ederiz. Bir takım eksikliği bulunan esnafa da gerekli uyarılarımızı yaptık." dediler. Yetkililer, pazar esnafı ile İzmit halkını en iyi ortamda buluşturmak, vatandaşların maddi açıdan zarara uğramamaları, pazar düzenini sağlamak ve korumak için gerçekleştirilen denetimlerin titizlikle devam edeceğini söylediler.

Son Güncelleme: 09.08.2019 16:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37