2004 yılında yapılan yerel seçimde belediye başkanı seçilen ve  o gün bu gündür Kocaeli Büyükşehir belediye başkanlığı yapan İbrahim Karaosmanoğlu’nun bu görevi bilindiği gibi 31 Mart 2019 tarihinde sona erecek. 

Belediye başkanlığı yaptığı zaman zarfında Kocaeli ve ilçelerine güzel hizmetler yapan Karaosmanoğlu’nun yerine kendisinin danışmanlığını, genel sekreter yardımcılığını ve genel sekreterliğini yapan Tahir Büyükakın, AK Parti Genel Merkezi tarafından aday gösterildi. Çok büyük bir ihtimal ile de Büyükakın 31 Mart 2019 Pazar günü akşamı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı seçilecek.

İbrahim Karaosmanoğlu’nun belediye başkanlığı yaptığı 14 yıllık zaman zarfında yaptıklarını ya da yapamadıklarını burada yazacak veya tartışmaya açacak değiliz. 
Sanayi kenti olarak bilinen İstanbul’un Anadolu’ya açılan kapısı olarak tanımlanan Kocaeli gibi bir kentte Karaosmanoğlu’nun yapamadıklarından çok yaptıkları ile anılması gerektiğine inanıyoruz, zira biz öyle yapacağız.

Kocaeli sınırları içerisinde daha doğrusu Çayırova’dan, Köseköy’e kadar yaşayan 2 milyon civarındaki taraflı tarafsız, partili partisiz vatandaşımıza "Karaosmanoğlu’nu nasıl tanımlarsınız ?" diye sorulsa, muhtemelen alınacak cevap "Çevreciliği ve sağladığı sosyal barış ile tanıyoruz" şeklinde olacaktır.

Son birkaç yıldır İbrahim Karaosmanoğlu ile daha çok mesai harcayan bir gazeteci ve vatandaş olarak, kendisinin çevre ile ilgili duyarlılığına en yakından tanık olduğumuzu ve bu tanıklığımızı da hemen her platformda seslendirdiğimizi de bizi tanıyan hemen herkes çok iyi biliyor.

Kendisini tanıyan herkes tarafından herkesin başkanı olarak değerlendirilen İbrahim Karaosmanoğlu’nun bu yapısı ile de geniş çevreler tarafından taktir edilmesi yıllar içerisinde ortaya çıkan ve kolay kolay değişmeyen bir algı olarak zihinlerde uzun yıllar tazeliğini koruyacaktır.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimde İbrahim Karaosmanoğlu’nun yerine Tahir Büyükakın aday gösterildi.
  
Tahir Hoca, Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanlığı ile ilgili heyecanını ve iddiasını geçtiğimiz günlerde "Önümüzdeki süreçte Allah’ın izniyle Kocaeli’ye gelen değişim rüzgarını, Kocaeli’ye gelen modern belediyecilik uygulamalarını çıtayı arttırarak devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımız, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bir okul derdi. Çünkü oradan bürokratlar yetişecek dedi. Nitekim yetişti de. Allah’ın izniyle bizim bu seçimleri kazanıp başkan olmamamızın önündeki tek engel eceldir. Bu seçimi tekrar 13-0 yaparak kazanacağız. Bizim enerjimiz buna yeter" şeklindeki konuşması ile ortaya koymuş oldu.

Tahir Büyükakın’ın bugün belediyecilik ile ilgili bildiği ne varsa bir tamamını mevcut belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun yanında öğrendiğini söylemek aşırı bir mübalağa olmayacaktır. Zaten kendisi de seçim çalışmaları kapsamında bu görüşünü sık sık dile getirmekten geri durmuyor.

An itibarı ile dikkat edilirse sahada Tahir Büyükakın’dan başka bir aday da bulunmuyor. Bundan 5 yıl önce yani 2014 yılında yapılan yerel seçimde AK Parti yüzde 50.6 oy oranı ile 518.309 oy, CHP yüzde 26.2 oy oranı ile 268 bin 011 oy, MHP ise yüzde 14.1 oy oranı ile 143 bin 942 oy almıştı. 

MHP’nin bünyesinden ayrılanların kurduğu İYİ Parti’nin, MHP’den ne kadar oy götürüp götüreceğini şu an bile bilmemiz zor ancak şartlar ne olursa olsun 31 Mart 2019 Pazar günü akşamı kendi ifadesi ile "Ecel dışında Tahir Hoca’nın" başkanlığını engelleyecek şartlar görünmüyor.

Her ne kadar maç sahada, seçim ise sandıkta kazanılır ifadesini hiçbir zaman yabana atmamakla birlikte biz Tahir Büyükakın’ın hesaplarını '31 Mart 2019 tarihinde seçimi nasıl kazanırım?' sorusuna cevap aramaktan çok "01 Nisan 2019 sabahından çok, başkan olarak seçileceğim Kocaeli’de nasıl bir yönetim anlayışı getireceğim ve Karaosmanoğlu’ndan aldığım Kocaeli’yi daha yaşanabilir bir kent yapmak adına nasıl bir yönetim çerçevesi çizeceğim ?” sorusuna  cevap bulması gerekecektir.

Kabul etmek gerekir ki geçen 14 yıllık süre içerisinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan bürokratların yüzde 90’lık bölümü iyiden iyiye yorgun düştü. Yönetim heyecanını yitirdi. 

"Nasıl olsa başımızda Tayyip Erdoğan gibi karizmatik bir dünya lideri, İbrahim Karaosmanoğlu gibi herkesimin sevgi ve sempatisini kazanmış bir belediye başkanı var. Böylesi bir iklimde bize de yapacak fazla bir iş kalmıyor" diyerek kendi içlerinde ekipleşmeden ve kendi alanlarını kentin dışına kapatmaktan başka hiçbir işe yaramadılar.

Üniversitede eğitimi ve teknolojiyi, Kocaeli Büyükşehir’de yerel yönetimi, Bilecik Valiliği sırasında da devleti iyiden iyiye tanıyan Tahir Büyükakın bu yapısı ile de karşısına çıkacak olan her problemi üç boyutlu olarak değerlendirecek ve çözüm önerilerini de bu çerçeve içerisinde kamuoyuna aktaracaktır.

Geçtiğimiz hafta İstanbul’da bir yemekte bir araya geldiğimiz son derece başarılı bir bakanlık dönemi geçiren ve Kocaeli siyasetini de yakından takip eden siyasetçi büyüğümüz, "Ben Tahir Büyükakın’ı, mevcut Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a benzetiyorum. Murat Kurum günde en az 14-15 saat çalışır, bazı günler hiç uyumadan mesaiye gittiği olur. Tahir Büyükakın’ın genel yapısı da tıpa tıp Murat Kurum gibi. Bu yapısı ile tanıdığım Tahir Hoca göreceksiniz Kocaeli’yi herkesin imreneceği bir yerleşim merkezi haline getirecek. Senin de Tahir Hocayı çok sevdiğini biliyorum, sana düşen bundan sonra kendisine daha fazla yardımcı olmaktır" diyerek aslında bizim gönlümüzden geçenlere de bir noktada tercüman oldu.

Kocaeli’de yaşayan vatandaşları ve vatandaşların ihtiyaçlarını çok iyi bilen Tahir Büyükakın’ın çok güzel hizmetler yapacağından en ufak bir şüphemiz yok. Bizim bir seçmen olarak kendisinden talebimiz çevrecilik noktasında İbrahim Karaosmanoğlu’nu geçemese bile en azından o noktada tutabilmesi ve Karaosmanoğlu’nun yeşil bir çevreye olan tutkusunu yüreğinde hissetmesidir.

Vatandaşın yüreğine dokunulması ile ilgili Tahir Büyükakın’ın, İbrahim Karaosmanoğlu’ndan aşağı kalacağına inanmıyoruz. Zira uzun yıllardır tanıdığımız Tahir Hoca’nın insan ilişkilerine de çok yakından tanık olduğumuzdan önümüzdeki dönemlerde partili partisiz herkesin 'Bizim Tahir' diyeceği bir sürecin olanca coşkusu ile hayatımıza gireceğine tüm kalbimizle inanıyoruz.

Bize inanmayan varsa beklesin ve görsün..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner51

banner34

banner38

banner57

banner33

banner37